Se mixeaza ouale si zaharul f.f. bine pana se fac ca o crema de culoarea untului (albicioasa),apoi se adauga faina si cacao in ploaie putin cate putin amestecand usor cu o lingura de lemn sau cu telul,dupa ce sa incorporat bine adaugam uleiul si esenta,amestecam putin si apoi punem compozitia in tava (unsa cu ulei, tapetata cu faina si pusa hirtie pergament pe fundul tavii). Se coace 160° 40 minute.
Branza,galbenusurile,esenta si zaharul se pune intr-un castron maricel si se amesteca cu telul f.f. bine pana se face o compozitie cremoasa (moale),apoi se adauga putin cate putin frisca si se amesteca din nou f. bine.
Taiem blatul in 2 buc.egale ,prima buc. o asezam pe tava (cu fund detasabil)o insiropam bine si o pudram cu cacao pe toata suprafata,apoi adaugam crema o intindem bine pe toata suprafata blatului,iar la final i punem deasupra si cealalta buc. de blat si il lasam la frigider pana a doua zi(pt. a se inchega crema) Dupa ce scoatem tortul din forma il imbracam cu frisca iar apoi i desenam cu ciocolata forma de minge ,iar pe margini se fac decoruri dupa preferinte.