Tort de post, cu crem de cafea

Ingrediente
Preparare
- Mai intai a pregatit cafeaua, cca 100 ml; a facut-o tare si a pus in ea si o lingurita de ness si cateva picaturi de esenta de rom.
- Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care a pus-o in cafeaua fierbinte si a amestecat pana s-a dizolvat.
- A batut apoi frisca, bine, bine; a oprit din ea cateva linguri pentru ornat. In restul de frisca a turnat cafeaua racorita, in fir subtire si a amestecat pentru incorporare.
- Tortul l-a montat cu ajutorul inelului detasabil al formei de copt. direct pe platou.
- A pus primul blat, l-a insiropat , a pus jumatate din crema, al doilea blat, sirop, crema si visine . A urmat al treilea blat, pe care l-a insiropat, de asemenea. A dat tortul la frigider.
- Dupa 2 ore, am scos tortul din frigider si am turnat peste el 1 plic de glazura cu gust de ciocolata de la Dr.
- Oetker, preparata conform instructiunilor de pe plic, dupa care am dat iar tortul la rece, pentru inca o ora.
- Dupa ce l-a lasat suficient la rece am inlaturat inelul si l-a decorat cu putina frisca si niste visine.
- Iata si un mic detaliu. Sper sa va placa si voua, in caz ca-l incercati.
Întrebări
Buna , unde sunt ingredientele pentru blat ?
Buna! Iti scriu ingredientele blatului chiar acum. Eu nu am mai intrat de mult pe Petitchef, acum am vazut ca aici nu apare decat crema...,
1/4 cana ulei,
1 si 1/2 cana zahar,
2 cani apa (eu am pus minerala),
3 cani faina (sau cat intra pentru a rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa),
1/2 cana nuca macinata (eu am pus si vreo doua linguri de nuca de cocos),
1 praf de copt+1 lingurita bicarbonat (stins cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie),
3 linguri cacao,
1 praf de sare, 3-4 linguri gem.
Ca tortul sa fie chiar de post folosim gelatina vegetala (agar-agar), care trebuie fiarta cca 2 minute, dupa ce in prealabil a fost hidratata.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Sper ca cine face această rețetă știe că gelatina nu este de post.
Există totuși gelatină vegetală...
Și blatul?! Ingrediente incomplete
Punctează această reţetă