Tort de post, cu crem de cafea

Tort de post, cu crem de cafea
Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Mai intai a pregatit cafeaua, cca 100 ml; a facut-o tare si a pus in ea si o lingurita de ness si cateva picaturi de esenta de rom.
  • Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care a pus-o in cafeaua fierbinte si a amestecat pana s-a dizolvat.
  • A batut apoi frisca, bine, bine; a oprit din ea cateva linguri pentru ornat. In restul de frisca a turnat cafeaua racorita, in fir subtire si a amestecat pentru incorporare.
  • Tortul l-a montat cu ajutorul inelului detasabil al formei de copt. direct pe platou.
  • A pus primul blat, l-a insiropat , a pus jumatate din crema, al doilea blat, sirop, crema si visine . A urmat al treilea blat, pe care l-a insiropat, de asemenea. A dat tortul la frigider.
  • Dupa 2 ore, am scos tortul din frigider si am turnat peste el 1 plic de glazura cu gust de ciocolata de la Dr.
  • Oetker, preparata conform instructiunilor de pe plic, dupa care am dat iar tortul la rece, pentru inca o ora.
  • Dupa ce l-a lasat suficient la rece am inlaturat inelul si l-a decorat cu putina frisca si niste visine.
  • Iata si un mic detaliu. Sper sa va placa si voua, in caz ca-l incercati.

Punctează această reţetă

XandrinneXandrinne

Întrebări

Buna , unde sunt ingredientele pentru blat ?

Buna! Iti scriu ingredientele blatului chiar acum. Eu nu am mai intrat de mult pe Petitchef, acum am vazut ca aici nu apare decat crema...,
1/4 cana ulei,
1 si 1/2 cana zahar,
2 cani apa (eu am pus minerala),
3 cani faina (sau cat intra pentru a rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa),
1/2 cana nuca macinata (eu am pus si vreo doua linguri de nuca de cocos),
1 praf de copt+1 lingurita bicarbonat (stins cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie),
3 linguri cacao,
1 praf de sare, 3-4 linguri gem.
Ca tortul sa fie chiar de post folosim gelatina vegetala (agar-agar), care trebuie fiarta cca 2 minute, dupa ce in prealabil a fost hidratata.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Sper ca cine face această rețetă știe că gelatina nu este de post.
Există totuși gelatină vegetală...
Și blatul?! Ingrediente incomplete

abuz