Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma teapana si lucioasa. Se adauga galbenusurile, apoi treptat apa, uleiul , praful de copt si faina . Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aprox 60 minute. Se probeaza cu scobitoarea daca este copt.
Se coace in cuptor la 180 grade timp de 45-50 minute. Blatul mic la fel ca primele doar ca se lasa la cuptor aproximativ 25-30 minute.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece. Galbenusurile se pun impreuna cu 5 linguri zahar intr-o craticioara si se pun pe foc la foc incet. Se amesteca continu pana cand incep sa se ingroase.
Se iau de pe foc si se amestea cu vanilia . Albusurile se amesteca cu restul de zahar si se pun cu cracioara pe foc la foc incet pana cand s-a topit tot zaharul . Se probeaza cu degetele.Se iau de pe foc si se bat spuma . Frisca se bate spuma . Gelatina se pune in lapte si se baga la microunde pana cand se dizolva de tot. Se scoate gelatina si se toarna peste galbenusuri. Se amesteca bine apoi se adauga treptat spuma de albusuri si frisca. Se amesteca pana la omogenizare.
Se caramelizeaza o cana de zahar , apoi se adauga 100 mllichior Malibu si 3 apa. Se fierbe pana se dizolva tot zaharul. Se ia fiecare blat si se taie in trei pe orizontala. Se pune fiecare blat in tava in care s-au copt astfel: se pune prima foaie de blat, se insiropeaza si se adauga crema de ciocolata. Sepune a doua foaie ,se insiropeaza si setoarna crema de vanilie peste care se pune atreia foaie si se insiropeaz si aceasta.
Se lasa la rece cateva ore dupa care se intorc fiecare pe un platou. Se ung cu unt uniform si se imbraca in pasta de zahar. In cel mare si ce mijlociu se pun patru bete ca sa se sprijine tortul de deasupra. Sub fiecare tot se pune un carton imbracat in folie de staniol ca sa nu intre betele in blat.
Tips: Daca tavile in care se umple blaturile nu sunt desmontabile este indicat sa se tapetetze cu folie transparenta pentru a putea fi scoase usor. Cantitatea de la creme este pentru toate cele trei torturi. Deci trebuie impartita in trei ,de trei cantitati diferite. Se orneaza cu material de pasta de zahar si flori de pasta de zahar.
Comentarii:
Am asa o intrebare toate ouale se separa de albusuri si galbenus
Scuze ai scris de vanilie,dar nu am găsit la ingrediente vanilie,despre ce vanilie o fi vorba?
Multumesc pentru reteta .Imi este de mare ajutor.