Tarta cu foietaj si cirese

Desert
Foarte ușor
1 h 5 m

Daca ati congelat cirese si vreti sa va bucurati de aroma lor pe timp rece, va propunem o tarta cu foietaj in care le puteti utiliza cu mare incredere.

Ingrediente

8

Materiale

  • Rotita pentru taiat aluatul
  • Forma de copt cu 28 cm de diametru

Preparare

Preparare25 min
Gătire40 min
  • Tarta cu foietaj si cirese - Preparare etapa 1Se amesteca ciresele cu amidonul de porumb, zaharul si sucul de lamaie.
  • Tarta cu foietaj si cirese - Preparare etapa 2Puneti o foaie de aluat de foietaj pe fundul tavii de copt. Intepati-l cu o furculita si turnati ciresele.
  • Tarta cu foietaj si cirese - Preparare etapa 3Cealalta bucata foietaj taiati-o in fasii de 2 cm latime cu ajutorul rotitei dintate.
  • Tarta cu foietaj si cirese - Preparare etapa 4Asezati 4 benzi pe verticala si ridicati 2 benzi asa cum este prezentat in fotografie. Asezati o banda pe orizontala si pliati cele 2 benzi ridicate.
  • Tarta cu foietaj si cirese - Preparare etapa 5Ridicati cele 2 benzi de sub banda orizontala a aluatului si repozitionati o alta banda. Rabatati din nou benzile. Repetați procesul pentru a forma o grila din aluat peste cireșe.
  • Tarta cu foietaj si cirese - Preparare etapa 6Bateti oul si ungeti cu el aluatul.
    Coaceti 40 minute la 180°C.
  • Tarta cu foietaj si cirese - Preparare etapa 7Gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Amidonul de porumb poate fi înlocuit?

Incercati cu faina 3 nule (tip 000)

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: