Prajitura intoarsa, cu nectarine
Ingrediente
6
Pt pandispan:
Preparare
Preparare1 oră
Gătire40 min
- Intr-o tava de 20/30 cm,se caramelizeaza 150 g zahar;se intinde bine,apoi in tava si pe peretii acesteia.Se lasa sa se raceasca f bine;cind incepe sa se raceasca,incepe sa pocneasca. Cind nu mai pocneste,deci s-a racit,se unge bine (tava,peste caramel)cu untul . Peste unt se pun nectarinele(necuratate),taiate cubulete,sau cum vrem;eu le-am taiat cubulete.
- Se da tava la cuptorul infierbintat,pina facem pandispanul.Pandispanul se face asa:galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul. Compozitia trebuie sa se albeasca si sa se intareasca;se aduga aromele(dupa gust) si apa.
- Se adauga apoi faina(cernuta de 2 ori cu praful de copt),mestecam cu lingura de lemn,pina dispar cocoloasele.(Acum,se scoate tava din cuptor,sa se raceasca putin, inainte de a pune pandispanul. Cuptorul nu se stinge.) Se pun albusurile,batute spuma,se mesteca compozitia usor,de sus in jos.
- Cind compozitia este omogena,se toarna in tava,peste fructe. Se niveleaza si se da la cuptor,la foc mic, cca 45 minute;se incearca cu scobitoarea,sa vedem daca e gata.
- Rmediat ce se scoate din cuptor,se rastoarna. Dupa ce e rece,se taie patrate de cca 5/5.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Abia astept sa o fac! Pare delicioasa!
Punctează această reţetă