Se bat albusurile spuma cu zaharul, se incorporeaza usor faina si nucile, se pune compozitia in forma de 24-26 cm si se coace 10 minute cu cuptorul inchis, apoi cu usa cuptorului intredeschisa vreo 15-20 de minute.
Blatul de bezea este facut de soacra mea, asa ca tortul nu este totalmente pregatit de mine Compozitie tort
Pentru ornat folosit frisca lichida.Se lasa pachetele de unt pe masa pentru a se inmuia, se amesteca cu zaharul pudra, cacaoa, ouale, unul cate unul, laptele praf si la sfarsit esenta; adaugam nucile si fructele si le incorporam usor.
Se toarna totul peste blatul de bezea si se lasa la rece o noapte. A doua zi se orneaza facut eclere
Se fierbe apa cu sare si ulei si se adauga faina bloc; se ia dupa foc si se adauga ouale unul cate unul, se amesteca pana aluatul face bule de aer. Se spriteaza in tava unsa cu ulei si se dau la foc mare.
Se fierbe laptele cu zaharul, se iau din acest amestec cateva linguri, care se amesteca cu faina bine, bine, pt a nu face cocoloase, apoi, cand fierbe amestecul de lapte cu zahar + zahar vanilinat, il turnam in fir subtire peste faina, amestecand continuu; lasam sa mai dea cateva clocote, luam dupa foc si adaugam galbenusurile, apoi dupa ce se racoreste un pic, punem untul.
Umplut cojile de ecler cu crema de vanilie, ornat cu frisca, iar deasupra, pus cioco topita. Si savuroasa SPIRALA CU ANANAS