Petitchef

Masa de duminica

Un desert super simplu, din fructe, dar cu gust de ciocolata.

Desert
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Spalam carnea apoi o punem la fiert, in apa rece, impreuna cu boabele de piper, foaia de dafin si putina sare. Spumam de cate ori e nevoie, si fierbem tot la foc domol.
  • Taiem zarzavaturile, in afara de ceapa, pe care o punem intreaga(curatat) si le punem peste carne, in momentul cand aceasta este fiarta. Fierbem 10-15 minute, adaugam orezul, mai fierbem 10 minute, apoi stingem focul.
  • Scoatem pieptul de pui, il dezosam, taiem carnea bucati, o punem inapoi in ciorba.Dupa ce ciorba s-a odihnit 10 minute, adaugam liezonul facut din smantana, galbenus si zeama de lamaie si "dregem" ciorba.Servim cu patrunjel tocat deasupra si ardei iute presarat chivas, ca numai din astea aveam acasa.
  • Varza cu carne.Avem nevoie de pulpa de porc, cam juma' de kil, o varza murata, 300 ml bulion, cimbru, sare si putin ulei.Taiem cartea bucatele si o calim in ulei, pana se rumeneste frumos pe toate partile, apoi picuram din cand in cand apa si o lasam sa se faca inabusit, pana e gata.
  • Cand carnea e moale, facuta, adaugam varza taiata, scursa, turnam bulion, presaram cimbru, mai adaugam un polonic de apa si mai lasam 30 de minute, la foc mic. In casa mirosea a sarmale- eu nu mananc niciodata, din cauza carnii tocate, brrr- si nu-mi pare rau ca nu ma ating de sarmale, pentru ca dupa parerea mea, mancarea asta rivalizeaza cu cu succes cu sarmalele.


Poze

Masa de duminica
Masa de duminica - poza 2
Masa de duminica - poza 3
Masa de duminica - poza 4
Masa de duminica - poza 5
Masa de duminica - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

20/12/2013

Patetic...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Duminica seara: retetele noastre anti-stres si anti-depresie Duminica seara: retetele noastre anti-stres si anti-depresie O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa! Codul bunelor maniere - situatii speciale la masa Codul bunelor maniere - situatii speciale la masa

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează