Spalam carnea apoi o punem la fiert, in apa rece, impreuna cu boabele de piper, foaia de dafin si putina sare. Spumam de cate ori e nevoie, si fierbem tot la foc domol.
Taiem zarzavaturile, in afara de ceapa, pe care o punem intreaga(curatat) si le punem peste carne, in momentul cand aceasta este fiarta. Fierbem 10-15 minute, adaugam orezul, mai fierbem 10 minute, apoi stingem focul.
Scoatem pieptul de pui, il dezosam, taiem carnea bucati, o punem inapoi in ciorba.Dupa ce ciorba s-a odihnit 10 minute, adaugam liezonul facut din smantana, galbenus si zeama de lamaie si "dregem" ciorba.Servim cu patrunjel tocat deasupra si ardei iute presarat chivas, ca numai din astea aveam acasa.
Varza cu carne.Avem nevoie de pulpa de porc, cam juma' de kil, o varza murata, 300 ml bulion, cimbru, sare si putin ulei.Taiem cartea bucatele si o calim in ulei, pana se rumeneste frumos pe toate partile, apoi picuram din cand in cand apa si o lasam sa se faca inabusit, pana e gata.
Cand carnea e moale, facuta, adaugam varza taiata, scursa, turnam bulion, presaram cimbru, mai adaugam un polonic de apa si mai lasam 30 de minute, la foc mic. In casa mirosea a sarmale- eu nu mananc niciodata, din cauza carnii tocate, brrr- si nu-mi pare rau ca nu ma ating de sarmale, pentru ca dupa parerea mea, mancarea asta rivalizeaza cu cu succes cu sarmalele.
Comentarii:
Patetic...