. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Adaugam apoi oul si amestecam pana la omogenizarea perfecta. Peste tot acest mix se adauga si frisca lichida.
2. Peste compozitia umeda adaugam faina cernuta in amestec cu praful de copt, apoi , in momentul in care este bine omogenizat, aluatul respectiv se poate amesteca si cu bucatile de ciocolata si fructe confiate. ( nota: eu am folosit cam jumatate din aluat fara sa ii pun direct in el bucatele de cioco/ merisoare , iar abia in cea dea-a doua jumatate am amestecat).
3. Aluatul se da la frigider cca 30 min; apoi, intr-o tava tapetata cu hartie de copt se ia cu o lingurita aluatul si se pune la distante egale.
4. Lasam gramajoarele de aluat obtinute, la cuptor cam 15 min! Asta e tot!
SUGESTIE:iei biluta de aluat .ii inmoi varful in albus de ou batut ,apoi o dai prin nuca tocata=fursecuri cu nuca,;pui o bucatica de rahat pe biluta si o apesi un pic=fursecuri cu rahat ; lipesti cate 2 fursecuri simple, coapte cu gem,ciocolata etc=paleuri ;topesti putina ciocolata cu un pic de unt sau ulei si inmoi o parte din fursecul copt =fursecuri glazurate ;;pui stafide inmuiate in rom si apoi stoarse in biluta de aluat=fursec cu stafide
Comentarii (22):
Minunata
Merita incercata reteta......dupa ingredientele folosite, sunt fragede !!!!
Delicioase!!
SUGESTIE:iei biluta de aluat .ii inmoi varful in albus de ou batut ,apoi o dai prin nuca tocata=fursecuri cu nuca,;pui o bucatica de rahat pe biluta si o apesi un pic=fursecuri cu rahat ; lipesti cate 2 fursecuri simple, coapte cu gem,ciocolata etc=paleuri ;topesti putina ciocolata cu un pic de unt sau ulei si inmoi o parte din fursecul copt =fursecuri glazurate ;;pui stafide inmuiate in rom si apoi stoarse in biluta de aluat=fursec cu stafide
Cred ca sunt bune le voi incerca
Par a fi bune,le voi incerca.
F.bune,rapida executie
Arata minunat!
Merita mai multe punce aceasta reteta.
Bune