Petitchef

Frisca cu gelatina (var II )

Desert
10 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Dupa ce se bate. frisca se lasa în bucatarie, mai departe ele sursa de caldura sau se tine în frigider, pîna cînd va fi nevoie de ea . Gelatina trebuie sa fie înmuiata cu o ora înainte. Albusurile se bat spuma, ca o zapada, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul si se bat, în continuare, pîna cînd se întaresc din nou; apoi, se lasa la o parte, în bucatarie.
  • Cescuta cu gelatina se trece pe un vas cu apa fierbinte; se ames teca 1?2 minute, pîna cînd gelatina se topeste complet, apoi se raceste pe apa rece .
    Dupa aceea, se adauga în ea o lingura cu vîrf din albusul batut spuma si se amesteca prin rasturnare, chiar daca se moaie putin albusul.
  • Aceasta compozitie se desarta peste restul de albus cu care se amesteca, cu telul, prin rasturnare, de sus în jos, de 8?9 ori, pîna cînd se omogenizeaza. Albusul se desarta, apoi, peste frisca rece si se amesteca cu telul, prin rasturnare, usor, pîna la fundul vasului, ca toata frisca sa se amestece în acelasi timp cu gelatina dispersata în albus.
  • Frisca se va întari, pe masura ce se amesteca, fara sa se granuleze si îsi va dubla volumul cu albusul, fara sa-si schimbe gustul sau aspectul.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:




Comentarii:

17/04/2014

Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vafe cu fructe, ciocolată și frișcă
Vafe cu fructe, ciocolată și frișcă
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu afine din pirinei
Tarta cu afine din pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

10 Secrete pentru o frisca perfecta! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează