Este greu sa mananci un desert cu ochii inchisi atunci cand ai intoleranta la lactoza sau la gluten. Petitchef rezolva aceste probleme cu un desert cu ciocolata si fara gluten.
Se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga zaharul si se amesteca. Apoi se adauga faina de porumb si se amesteca asigurandu-va ca nu se formeaza cocoloase.
Separati albusurile de galbenusuri. Se adauga galbenusurile la amestecul de ciocolata si se amesteca bine.
Se bat albusurile spuma si se adauga la amestecul de ciocolata. Se incorporeaza cu miscari largi astfel incat aluatul sa fie cat mai aerat.
Se toarna amestecul in ramekins unse in prealabil si se coace timp de 10 minute la 200°C. Coaceti numai 6 - 7 minute pentru o un fondant care curge.
Si acum va puteti bucura de fondantul dvs. de ciocolata!
Buna seara. Dar în cazul în care nu avem vase ramekins putem pune în altceva? Yena spre exemplu.
Răspuns:
Daca aveti vase mici ceramice sau tip yena e ok.
În ce topiți ciocolata la aragaz sau la microunde
Răspuns:
O topiti cum puteti/doriti. La microunde se topeste in reprize de 20-30 sec.
Comentarii:
lia,
17/12/2017
Celor interesati de dulciuri de casa fara gluten tin sa le scriu ca de obicei cu orice faina ar lucra aluaturile ies ca m tari.Exista insa faina de migdale care adaugata inlocuind o treime din faina, rezolva cu succes problema :si aici trebuia sa puneti doua treimi amidon de porumb si o treime faina de migdale ,situatie in care preparatul nu s-ar fi lasat.iar gustul fainei de migdale este absolut excelent.Oricum ,multumim Petitchef pt tot ceea ce ne oferi iar comentariul meu este al unei mame de celiac si am practica si experimente nenumarate.tot pt celiakie folositi bezgluten o faina poloneza ceva mai ieftina si f buna
Am urmarit reteta si am o nelamurire. Nu e vorba despre amidon de porumb? Cand spui faina de porumb, lumea intelege malai. Exista si faina fara gluten de la Scahr. Eu o folosesc, pentru ca sunt celiaca. Te rog sa precizezi despre ce faina e vorba.
Comentarii:
Celor interesati de dulciuri de casa fara gluten tin sa le scriu ca de obicei cu orice faina ar lucra aluaturile ies ca m tari.Exista insa faina de migdale care adaugata inlocuind o treime din faina, rezolva cu succes problema :si aici trebuia sa puneti doua treimi amidon de porumb si o treime faina de migdale ,situatie in care preparatul nu s-ar fi lasat.iar gustul fainei de migdale este absolut excelent.Oricum ,multumim Petitchef pt tot ceea ce ne oferi iar comentariul meu este al unei mame de celiac si am practica si experimente nenumarate.tot pt celiakie folositi bezgluten o faina poloneza ceva mai ieftina si f buna
Am urmarit reteta si am o nelamurire. Nu e vorba despre amidon de porumb? Cand spui faina de porumb, lumea intelege malai. Exista si faina fara gluten de la Scahr. Eu o folosesc, pentru ca sunt celiaca. Te rog sa precizezi despre ce faina e vorba.
Copilul meu are intoleranta la gluten multumesc pt reteta acum 19 ani nu gaseam nimic inventam acum mai gasim cate ceva multumesc
Bun