Caramel cu unt semi-sarat
Pentru o pauza de gustare sau pur si simplu pentru a incepe ziua cu energie, intindeti putin caramel peste o felie de paine. Savurati la maxim!
Ingrediente
15
Rețete inrudite
-
Caramel de curmale
-
Orez cu lapte si caramel sarat
-
Tort cu ciocolata si caramel sarat
-
Bomboane de casa cu caramel sarat si migdale
Preparare
Preparare5 min
Gătire10 min
Puneti zaharul intr-o cratita la foc mediu. Lasati sa se topeasca si sa se caramelize, agitand din cand in cand cratita.
Dupa ce caramelul s-a format, se adauga untul imediat, dintr-o singura manevra (atentie la stropi!). Fiti atenti sa nu se arda si amestecati bine.
Apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Atentie la stropii fierbinti. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase timp de 10 minute, amestecand continuu. Caramelul este inca lichid, dar nu va faceti griji, se va intari imediat ce se raceste.
Se toarna intr-un borcan curat de sticla si se da la rece cel putin 2 ore inainte de a-l utiliza.
Voila! Caramelul dvs. cu unt semi-sarat este gata!
Observații
Nu aveti un sarat? Utilizati unt normal si puneti un varf de lingurita de sare
Caramelul nu s-a ingrosat suficient?Mai puneti un pic de smananta lichida.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 72Kcal
- Carbo: 7g
- Grăsimi: 4.8g
- Grăsimi sat.: 3g
- Proteine: 0.3g
- Fibre: 0g
- Zahăr: 7g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (23g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!