Puneti zaharul intr-o cratita la foc mediu. Lasati sa se topeasca si sa se caramelize, agitand din cand in cand cratita.
Dupa ce caramelul s-a format, se adauga untul imediat, dintr-o singura manevra (atentie la stropi!). Fiti atenti sa nu se arda si amestecati bine.
Apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Atentie la stropii fierbinti. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase timp de 10 minute, amestecand continuu. Caramelul este inca lichid, dar nu va faceti griji, se va intari imediat ce se raceste.
Se toarna intr-un borcan curat de sticla si se da la rece cel putin 2 ore inainte de a-l utiliza.
Voila! Caramelul dvs. cu unt semi-sarat este gata!
Nu aveti un sarat? Utilizati unt normal si puneti un varf de lingurita de sare Caramelul nu s-a ingrosat suficient?Mai puneti un pic de smananta lichida.