Caramel cu unt semi-sarat

Desert
Foarte ușor
15 min
72 Kcal

Pentru o pauza de gustare sau pur si simplu pentru a incepe ziua cu energie, intindeti putin caramel peste o felie de paine. Savurati la maxim!

Ingrediente

15

Preparare

Preparare5 min
Gătire10 min
  • Caramel cu unt semi-sarat - Preparare etapa 1Puneti zaharul intr-o cratita la foc mediu. Lasati sa se topeasca si sa se caramelize, agitand din cand in cand cratita.
  • Caramel cu unt semi-sarat - Preparare etapa 2Dupa ce caramelul s-a format, se adauga untul imediat, dintr-o singura manevra (atentie la stropi!). Fiti atenti sa nu se arda si amestecati bine.
  • Caramel cu unt semi-sarat - Preparare etapa 3Apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Atentie la stropii fierbinti. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase timp de 10 minute, amestecand continuu. Caramelul este inca lichid, dar nu va faceti griji, se va intari imediat ce se raceste.
  • Caramel cu unt semi-sarat - Preparare etapa 4Se toarna intr-un borcan curat de sticla si se da la rece cel putin 2 ore inainte de a-l utiliza.
  • Caramel cu unt semi-sarat - Preparare etapa 5Voila! Caramelul dvs. cu unt semi-sarat este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Nu aveti un sarat? Utilizati unt normal si puneti un varf de lingurita de sare
Caramelul nu s-a ingrosat suficient?Mai puneti un pic de smananta lichida.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 72Kcal
  • Carbo: 7g
  • Grăsimi: 4.8g
  • Grăsimi sat.: 3g
  • Proteine: 0.3g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 7g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (23g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: