Briose cu ghimbir
Astăzi am decis să combin ghimbirul cu portocale, o combinație care îmi este dragă, atât în ceai, cât și în deserturi.
Ingrediente
12
Preparare
Preparare35 min
Gătire20 min
- Într-o crăticioară punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească.
Mixăm oule cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou.
Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant.
La sfârșit se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
04/04/2017
AM MAI FACUT BRIOSE CU PORTOCALE(SAU SUC) SI GHIMBIR,DAR NU CU CHEFIR.SIGUR VOI INCERCA ACEASTA RETETA DE PASTE.CU CHEFIR IN COMPOZITIE CRED CA ACEASTA VA FI MA USOARA.