Briose cu ghimbir

Desert
Foarte ușor
55 min

Astăzi am decis să combin ghimbirul cu portocale, o combinație care îmi este dragă, atât în ceai, cât și în deserturi.

Ingrediente

12

Preparare

Preparare35 min
Gătire20 min
  • Într-o crăticioară punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească.
    Mixăm oule cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou.
    Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant.
    La sfârșit se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.

Punctează această reţetă

Bake_Up_ArtistBake_Up_Artist

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

AM MAI FACUT BRIOSE CU PORTOCALE(SAU SUC) SI GHIMBIR,DAR NU CU CHEFIR.SIGUR VOI INCERCA ACEASTA RETETA DE PASTE.CU CHEFIR IN COMPOZITIE CRED CA ACEASTA VA FI MA USOARA.

abuz