Amandine

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

5

Blat:

Crema:

Sirop:

Glazura:

Pentru decorat:

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Blat:
    Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se bat bine cu mixerul. Faina , cacaoa si praful de copt se cern intr-un bol.
  • Se adauga treptat peste oua , se amesteca bine apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade ,timp de 45 minute. Crema Ciocolata impreunca cu zaharul si frisca se incalzesc in microunde pana s-a topit 3/4 din ciocolata.
  • Se scoate din microunde si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit complet se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
  • Blatul dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala.Se insiropeaza cu siropul rece, dupa care se umple cu crema preparata.
  • Glazura:
    Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun la foc mic amestecand continu pana se topeste 3/4 din ciocolata. Se inlatura de pe foc si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.
  • Prajitura se taie in cuburi de 6/6 cm .Se ia fiecare cub si se glazureaza. Se lasa pana se intareste glazura dupa care se orneaza cu frisca.

Punctează această reţetă

SSandytza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: