Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt

Aperitiv
10 porții
Foarte ușor
15 min

Astazi invatam sa facem faimosul sos grecesc, Tzatziki, ce se serveste de obicei impreuna cu carnea preparata la gratar. In fiecare colt al lumii, acest sos a fost adaptat dupa gusturile si aromele folosite in zonele respective. Iata si varianta noastra!

Ingrediente

10

Materiale

  • Chopper (optional)
  • Strecuratoare

Preparare

  • Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt - Preparare etapa 1Se curata castravetele si se taie in jumatate, pe lungime. Scoateti semintele cu o lingura mica, apoi taiati-l in bucati.
  • Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt - Preparare etapa 2Puneti aceste bucati in chopper si maruntiti bine.
  • Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt - Preparare etapa 3Puneti acest piure de castravete intr-o strecuratoare si presati bine pentru a scoate cat mai multa apa.
  • Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt - Preparare etapa 4Adaugati la piureul de castraveți, iaurtul grecesc, menta tocata, usturoiul tocat si uleiul de masline. Sarea, piperul si amestecati bine.
  • Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt - Preparare etapa 5Gata!

Observații

Plante aromatice: Aici am folosit menta, dar puteti pune foarte bine marar sau alte plante aromatice
Taierea castravetelui: Aici am tocat castravetele, dar il puteti toca foarte fin fin.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

In reteta originală de tzatziki, castravetele se curăță de coajă și se dă pe răzuitoare, după care se scurge bine de zeamă. Se amesteca cu iaurtul grecesc, care este gros, usturoi pisat după gust, mărar tocat fin, puțină sare,ulei de măsline și oțet după gust.

am gătit această rețetă
abuz

CorinaCamelia43

Voi face mereu acest sos!

abuz

Nicu

Castravetele se da pe razatoare si se stoarce.

abuz