Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt

Aperitiv
10 porții
Foarte ușor
15 min

Astazi invatam sa facem faimosul sos grecesc, Tzatziki, ce se serveste de obicei impreuna cu carnea preparata la gratar. In fiecare colt al lumii, acest sos a fost adaptat dupa gusturile si aromele folosite in zonele respective. Iata si varianta noastra!


Ingrediente

10

Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare



Observații

Plante aromatice: Aici am folosit menta, dar puteti pune foarte bine marar sau alte plante aromatice
Taierea castravetelui: Aici am tocat castravetele, dar il puteti toca foarte fin fin.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

26/09/2017

In reteta originală de tzatziki, castravetele se curăță de coajă și se dă pe răzuitoare, după care se scurge bine de zeamă. Se amesteca cu iaurtul grecesc, care este gros, usturoi pisat după gust, mărar tocat fin, puțină sare,ulei de măsline și oțet după gust.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
CorinaCamelia43, 13/08/2024

Voi face mereu acest sos!

(0) (0) abuz
Nicu, 26/09/2017

Castravetele se da pe razatoare si se stoarce.

(0) (0) abuz



+