Petitchef

Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt

Astazi invatam sa facem faimosul sos grecesc, Tzatziki, ce se serveste de obicei impreuna cu carnea preparata la gratar. In fiecare colt al lumii, acest sos a fost adaptat dupa gusturile si aromele folosite in zonele respective. Iata si varianta noastra!

Aperitiv
10 porții
15 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Materiale

  • Chopper (optional)
  • Strecuratoare

Preparare

  • Etapa 1 - Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
    Se curata castravetele si se taie in jumatate, pe lungime. Scoateti semintele cu o lingura mica, apoi taiati-l in bucati.
  • Etapa 2 - Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
    Puneti aceste bucati in chopper si maruntiti bine.
  • Etapa 3 - Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
    Puneti acest piure de castravete intr-o strecuratoare si presati bine pentru a scoate cat mai multa apa.
  • Etapa 4 - Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
    Adaugati la piureul de castraveți, iaurtul grecesc, menta tocata, usturoiul tocat si uleiul de masline. Sarea, piperul si amestecati bine.
  • Etapa 5 - Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
    Gata!

Observații:

Plante aromatice: Aici am folosit menta, dar puteti pune foarte bine marar sau alte plante aromatice
Taierea castravetelui: Aici am tocat castravetele, dar il puteti toca foarte fin fin.



Poze

Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

26/09/2017

In reteta originală de tzatziki, castravetele se curăță de coajă și se dă pe răzuitoare, după care se scurge bine de zeamă. Se amesteca cu iaurtul grecesc, care este gros, usturoi pisat după gust, mărar tocat fin, puțină sare,ulei de măsline și oțet după gust.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
CorinaCamelia43, 13/08/2024

Voi face mereu acest sos!

(0) (0) Abuz
Nicu, 26/09/2017

Castravetele se da pe razatoare si se stoarce.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
2 porții
3 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa rece de castravete
Supa rece de castravete
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Articole conexe

Sosul Velouté si derivatele sale Sosul Velouté si derivatele sale Tabasco – sosul de chili brevetat Tabasco – sosul de chili brevetat Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează