Astazi invatam sa facem faimosul sos grecesc, Tzatziki, ce se serveste de obicei impreuna cu carnea preparata la gratar. In fiecare colt al lumii, acest sos a fost adaptat dupa gusturile si aromele folosite in zonele respective. Iata si varianta noastra!
Plante aromatice: Aici am folosit menta, dar puteti pune foarte bine marar sau alte plante aromatice Taierea castravetelui: Aici am tocat castravetele, dar il puteti toca foarte fin fin.
In reteta originală de tzatziki, castravetele se curăță de coajă și se dă pe răzuitoare, după care se scurge bine de zeamă. Se amesteca cu iaurtul grecesc, care este gros, usturoi pisat după gust, mărar tocat fin, puțină sare,ulei de măsline și oțet după gust.
Comentarii:
In reteta originală de tzatziki, castravetele se curăță de coajă și se dă pe răzuitoare, după care se scurge bine de zeamă. Se amesteca cu iaurtul grecesc, care este gros, usturoi pisat după gust, mărar tocat fin, puțină sare,ulei de măsline și oțet după gust.
Voi face mereu acest sos!
Castravetele se da pe razatoare si se stoarce.