Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
Astazi invatam sa facem faimosul sos grecesc, Tzatziki, ce se serveste de obicei impreuna cu carnea preparata la gratar. In fiecare colt al lumii, acest sos a fost adaptat dupa gusturile si aromele folosite in zonele respective. Iata si varianta noastra!
Ingrediente
10
Materiale
- Chopper (optional)
- Strecuratoare
Rețete inrudite
-
Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
-
Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
-
Supa rece de castravete
-
Mojito de castravete
Preparare
Se curata castravetele si se taie in jumatate, pe lungime. Scoateti semintele cu o lingura mica, apoi taiati-l in bucati.
Puneti aceste bucati in chopper si maruntiti bine.
Puneti acest piure de castravete intr-o strecuratoare si presati bine pentru a scoate cat mai multa apa.
Adaugati la piureul de castraveți, iaurtul grecesc, menta tocata, usturoiul tocat si uleiul de masline. Sarea, piperul si amestecati bine.
Gata!
Observații
Plante aromatice: Aici am folosit menta, dar puteti pune foarte bine marar sau alte plante aromatice
Taierea castravetelui: Aici am tocat castravetele, dar il puteti toca foarte fin fin.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
26/09/2017
In reteta originală de tzatziki, castravetele se curăță de coajă și se dă pe răzuitoare, după care se scurge bine de zeamă. Se amesteca cu iaurtul grecesc, care este gros, usturoi pisat după gust, mărar tocat fin, puțină sare,ulei de măsline și oțet după gust.
am gătit această rețetă
C