Se maruntesc 275 g capsuni cu furculita sau cu un blender, dar sa nu fie striviti de tot ci sa fie lasati bucatele mai mari.
Biscuitii se rup in bucati mici (nu sfarimati ca pesmetul ci mai mari). Daca se folosesc mai multi biscuiti, partea de jos va fi mai inalta si prajitura va arata si mai bine. Margarina se topeste.
Se pune intr-un vas capsunii zdrobiti , apoi se adauga si laptele condensat.Se amesteca bine obtinindu-se o pasta roza consistenta. Apoi se adauga, zeama de lamaie si jumatate din cutia de frisca (cutia are 1l) si se amesteca cu lingura de lemn.
Se pregateste o tava de chec (cea folosita de mine este de 29×12 cm), se imbraca in folie de aluminiu astfel incit capetele sa fie lasate mai lungi pt a putea acoperii prajitura in tava (vezi fig de mai jos)
Se toarna compozitia in tava , nivelindu-se cu o lingura, biscuitii se amesteca cu margarina topita astfel incit sa fie putin umezi (nu uzi)
Se pun biscuitii deasupra peste compozitie in tava si se uniformizeaza, apoi se indoieste folia de la capete astfel incit sa se acopere intreaga prajitura, cu dosul miinii se apasa putin biscuitii sa intre in compozitie. Apoi se baga tava la frigider sa stea 2-3 ore pentru a se intarii.
Se scoate prajitura de la frigider se descopera de folia de deasupra si se intoarce cu capul tavii in jos pe un loc plat Se trage folia de aluminiu de pe prajitura.Se imbraca prajitura cu frisca ramasa si se niveleaza uniform cu un cutit.Se orneaza prajitura cu capsunii ramasi in functie de imaginatia fiecaruia. Se mai lasa sa stea la rece 15 min dupa care se poate servi taiate felii ca si checul.