Se pune faina intr-un vas si se face o gropita in mijlocul ei, in care se pun ouale, 250 ml lapte si sarea. Se amesteca bine cu telul si apoi se toarna treptat restul laptelui, untul topit si uleiul.
La sfarsit trebuie sa arate asa de lichida.Se lasa sa stea o ora acoperit cu folie alimentara.
Se toarna un polonic de aluat in tigaia incinsa, fara a adauga ulei, si se rumeneste pe ampele parti. Clatitele preparate se pastreaza la cald.
Mancat cu branza (400 g branza, 2 galbenusuri si 2 linguri de zahar) sau cu gem, surioara nutela si frisca, iar sotiorul cu de toate.
Comentarii (13):
Nu va luati dupa reteta asta, prea mult lapte, prea mult unt si prea putina faina. A iesit ca o mocirla in tigaie, adica pe bune
Reteta nu e buna. Prea mult lapte !!!!!!
Bun
Haaaaaaaaa mmmmmmmmmmmmmm ca buna ie mo
Cea mai bura reteta de clatite!!!! de cand am descoperit-o numai clatite frantuzesti mancam!!! multumim pt reteta!!
Gustos
Foarte bun
00000000
Nu e ceva deosebit fata de banala clatita !
Awesome