Somon marinat

Antreuri
3 porții
Foarte ușor
10 min
219 Kcal

O reteta din Scandinavia extrem de usor de făcut. Tot ce trebuie sa faceti este sa marinati somonul in sare grunjoasa, zahar, marar si boabe piper rosu. Un rezultat gustos garantat! Urmati indicatiile din videoclip si reteta scrisa.


Ingrediente

3
Cost estimat: 4.97 (1.66€/porție)

Materiale

  • folie alimentara

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare


  • Somon marinat - Preparare etapa 1Zdrobiti boabele de piper rosu. Intr-un bol, amestecati zaharul, sarea, boabele de piper rosu zdrobite si mararul tocat.
  • Somon marinat - Preparare etapa 2Turnati jumatate din amestec intr-un vas, apoi puneti fileul de somon (fara piele sau oase) pe el. Acoperiti cu amestecul de sare + zahar + piper rosu + marar. Puneti folie si refrigerati 24 de ore.
  • Somon marinat - Preparare etapa 3Scurgeti apa formata si refrigerati iar 24 de ore.
  • Somon marinat - Preparare etapa 4Clatiti fileul de somon pentru a indeparta amestecul de sare.
  • Somon marinat - Preparare etapa 5Taiati somonul in fasii subtiri.
  • Somon marinat - Preparare etapa 6Se presara cu boabe de piper rosu si marar, se toarna un strat de suc de lamaie peste somon!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 219Kcal
  • Carbo: 27.1g
  • Grăsimi: 6.1g
  • Grăsimi sat.: 1.3g
  • Proteine: 11.1g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 26.5g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (144g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Unicmariana, 20/06/2020

Aceasta este o reteta rafinata!

(1) (0) abuz
John_, 18/01/2020

Deci sa astept cel putin 2 zile pentru a inghiti o felie amarata de somon! Prostie tipic Petitchef! Efectul marinadei este acelasi si dupa 2-3 ore la frigider.

(0) (3) abuz



+