O reteta din Scandinavia extrem de usor de făcut. Tot ce trebuie sa faceti este sa marinati somonul in sare grunjoasa, zahar, marar si boabe piper rosu. Un rezultat gustos garantat!
Urmati indicatiile din videoclip si reteta scrisa.
Zdrobiti boabele de piper rosu. Intr-un bol, amestecati zaharul, sarea, boabele de piper rosu zdrobite si mararul tocat.
Turnati jumatate din amestec intr-un vas, apoi puneti fileul de somon (fara piele sau oase) pe el. Acoperiti cu amestecul de sare + zahar + piper rosu + marar. Puneti folie si refrigerati 24 de ore.
Scurgeti apa formata si refrigerati iar 24 de ore.
Clatiti fileul de somon pentru a indeparta amestecul de sare.
Taiati somonul in fasii subtiri.
Se presara cu boabe de piper rosu si marar, se toarna un strat de suc de lamaie peste somon!
Deci sa astept cel putin 2 zile pentru a inghiti o felie amarata de somon! Prostie tipic Petitchef! Efectul marinadei este acelasi si dupa 2-3 ore la frigider.
Comentarii:
Aceasta este o reteta rafinata!
Deci sa astept cel putin 2 zile pentru a inghiti o felie amarata de somon! Prostie tipic Petitchef! Efectul marinadei este acelasi si dupa 2-3 ore la frigider.