Salata de macrou afumat cu ceapa

O salata usor de preparat din ingrediente aflate la indemana oricui. Totul se prepara la rece. Gustul de peste afumat se armonizeaza discret cu cel de ceapa spalata si mar. completandu-se cu cel de otet. Patrunjelul si salata verde inveselesc amestecul si creeaza senzatia de curiozitate culinara.
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Salata panzanella - salata italiana
-
Salata de cartofi, ton si rosii
-
Salată de cușcuș pentru un aperitiv simplu, sănătos și colorat!
-
Salată de linte, dovleac, varză rosie, sfeclă și pătrunjel (perfecta pentru toamnă/iarnă)
Preparare
Preparare20 min
Gătire5 min
- Se curata ceapa si se taie melcisori. Se pune ceapa intr-o sita si se spala cu multa apa .Se scurge si se pune intr-un bol.Se curata apoi marul si se da pe razatoarea mare. Se spala patrunjelul si se taie marunt.
- Se curata macroul cu atentie de piele. Se scoate sira spinarii si coastele. Se rupe cu mana in bucatele mici si se verifica daca au mai ramas oase.
- Se pun toate ingredientele intr-un bol si se asezoneaza cu putin ulei de masline si otet dupa gust. Se presara putin patrunjel tocat. Se amesteca usor cu doua linguri prin ridicare (afanare).
- Pe o tava se pun la baza cateva frunze de salata verde proaspata dupa care se aseaza salata de macrou afumat. Deasupra se mai presara patrunjel tocat.
- Pentru cei ce nu au probleme de sanatate se poate adauga in amestec si doua linguri de maioneza.Se poate orna pe marginea tavii cu rondele subtiri de ridichi de luna.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C
17/12/2014
Ceapa taiata melcisori? as vrea sa vad si eu cum arata o ceapa taiata melcisori, poate taiata solzisori.
incercati sa mai inventati si alte forme de aranjare, cu frunzele de salata face tot tolomacul, arunci niste frunze de salata, pui pe ea un peste sau o slana cu branza si rosii si gata aranjamentul, halal imaginatie......