Salata panzanella - salata italiana
Mergem in Italia pentru o salata florentina cu arome insorite. Gustati aceasta salata „Panzanella” cunoscuta si sub numele de „Panmolle”. Este o salata simpla, compusa in principal din paine si roșii, ceapa rosie si bineinteles: parmezan! V-am facut pofta?
Ingrediente
Preparare
Taiati rosiile in sferturi, ceapa in fasii si painea in cubulete. Puneti totul intr-un bol. Tocati busuiocul si puneti-l deasupra.
Puneti sare, piper, adaugati uleiul de masline, otetul si amestecati totul.
Adaugat parmezan ras deasupra.Acum salata dvs. este gata :-)
Observații
* Puteti adapta cantitatile in functie de gusturile dvs. :-)
* Noi am folosit paine de secara feliată pe care am taiat-o in cuburi, pentru ca este o paine destul de compacta si usor de taiat. Puteti utiliza si alte tipuri de paine.
* Puteti sa prajiti painea sau sa puneti crutoane, daca preferați.
* Reteta traditionala contine uneori si castraveți sau ardei, asa ca o puteti adapta in functie de gusturile dvs!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
gabriela_p2014_1
Super buna! Simpla si usoara de vara! Multumesc pentru inspiratie!
Simona Rodica
Se folosește pâine înmuiată în apă rece și stoarsă bine. Se numea,,mâncarea săracului ''. Se dă la rece și chiar e bună. Dar cred că merge și cu cubulețe de pâine!
Anca
Parmezan fasiii sau ras?
anonymous
Unde e iaurtul?
John_
Asta nu este reteta. Intra la categoria "am facut si eu ceva cu ce mai era prin casa".
Punctează această reţetă