Salata panzanella - salata italiana

Antreuri
Foarte ușor
10 min

Mergem in Italia pentru o salata florentina cu arome insorite. Gustati aceasta salata „Panzanella” cunoscuta si sub numele de „Panmolle”. Este o salata simpla, compusa in principal din paine si roșii, ceapa rosie si bineinteles: parmezan! V-am facut pofta?

Ingrediente

2

Preparare

  • Salata Panzanella - Salata italiana - Preparare etapa 1Taiati rosiile in sferturi, ceapa in fasii si painea in cubulete. Puneti totul intr-un bol. Tocati busuiocul si puneti-l deasupra.
  • Salata Panzanella - Salata italiana - Preparare etapa 2Puneti sare, piper, adaugati uleiul de masline, otetul si amestecati totul.
  • Salata Panzanella - Salata italiana - Preparare etapa 3Adaugat parmezan ras deasupra.Acum salata dvs. este gata :-)

Punctează această reţetă

Observații

* Puteti adapta cantitatile in functie de gusturile dvs. :-)

* Noi am folosit paine de secara feliată pe care am taiat-o in cuburi, pentru ca este o paine destul de compacta si usor de taiat. Puteti utiliza si alte tipuri de paine.

* Puteti sa prajiti painea sau sa puneti crutoane, daca preferați.

* Reteta traditionala contine uneori si castraveți sau ardei, asa ca o puteti adapta in functie de gusturile dvs!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

gabriela_p2014_1

Super buna! Simpla si usoara de vara! Multumesc pentru inspiratie!

am gătit această rețetă
abuz

Simona Rodica

Se folosește pâine înmuiată în apă rece și stoarsă bine. Se numea,,mâncarea săracului ''. Se dă la rece și chiar e bună. Dar cred că merge și cu cubulețe de pâine!

am gătit această rețetă
abuz

Anca

Parmezan fasiii sau ras?

abuz

anonymous

Unde e iaurtul?

abuz

John_

Asta nu este reteta. Intra la categoria "am facut si eu ceva cu ce mai era prin casa".

abuz