Exista si alte variante de a prepara pateul insa o prefer pe aceasta fiindca nu are unt deloc, smantana este din cea mai slaba, deci este putin mai dietetic.
In 3 linguri de ulei se pune la calit ceapa tocata, pana se inmoaie putin, fara a se ingalbeni. Ficatul taiat cat mai marunt, se adauga peste ceapa si se caleste 3-4 min. Se adauga trei sferturi de pahar de apa si se lasa sa fiarba inca 7-8 min, pana scade apa de tot iar ficatul e patruns. Se pune intr-un bol, se adauga smantana, coniacul, sarea si piperul si se mixeaza in blender sau cu mixerul de legume, pana se face pasta. Nu te impacienta, o sa fie foarte lichid, insa dupa o noapte petrecuta la frigider se va transforma intr-o pasta cu textura numai potrivita. Se tartineaza pe o felie de paine prajita si se serveste cu castraveciori murati sau ardei gras. Sa ai pofta!
Comentarii (19):
O reteta pentru... betivi!
Excelenta reteta si usoara.
F.bun,gustos
Delicios
Ori e dietetica, ori nu, aici nu exista jumatati de masura, nici termeni de comparatie!
Foarte interesanta reteta, merita incercata
Eu am facut pate cu unt de 2 ori!F. bun!
Bun!
Gustoasa
Foarte bun ,nu am mai facut de mult