Se stoarce conserva de somon de lichid intr-un robot de bucatarie sau blender se pune: somonul din conserva, jumatate din somonul afumat, brinza, maioneza, sucul de lamaie si sosul iute de ardei.
Se mixeaza pina se obtine o pasta fina Se dizolva gelatina in 50ml apa, se amesteca si apoi se pune pe foc se pune deoparte si cind este rece se toarna peste pasta din robot si se amesteca bine se scoate pasta obtinuta si se pune intr-un bol mai mare.
Se adauga restul de somon afumat, ceapa si mararul se bate frisca, se adauga peste compozitia de mai sus putin cate putin.
Intr-o tava de chec se aseaza o folie transparenta; se toarna compozitia, se niveleaza, se acopera si se pune la frigider cel putin 4 ore sau pana s-a intarit se indeparteaza folia cu care am acoperit tava, se rastoarna pe o farfurie, se scutura un pic, se scoate tava si apoi folia.
Se decoreaza cu castravete, trandafirasi din somon afumat, frunze de marar se poate servi si pe crackers sau bruschette.