Petitchef

Tort cu fructe crude si frisca

Altele
3 porții
35 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

siropului pentru tortul de fructe crude si frisca:

pentru ornarea tortului cu fructe crude si frisca :

Preparare

  • O forma mare de tarta, cu marginea ondulata si cu diametrul de cea 25 cm, se unge bine cu margarina solida si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma tare, se aduaga zaharul tos si romul, batîndu-se în continuare, pîna cînd se întareste spuma ca o zapada. Se adauga toate galbenusurile, se bat de 4-5 ori, apoi se pune toata faina si se amesteca cu telul, numai prin rasturnare, de 9-10 ori. Compozitia se desarta în forma tapetata, se niveleaza, ridicand-o putin cu lopatica din plastic spre margini, ca mijlocul sa ramâna mai adîncit.
  • Forma se introduce în cuptorul bine încalzit dinainte la foc mîjlociu si se lasa 20-25 minute, pîna cînd blatul se rumeneste putin. Dupa ce s-a copt, blatul se rastoarna pe o farfurie mare cu marginile putin ridicate astfel, încît mijlocul acestuia sa fie putin adîncit, ca gelatina care se va pune peste fructe sa nu curga; se lasa sa se raceasca în bucatarie, fara sa se rastoarne.
  • Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul 3?4 clocote si, dupa ce s-a racit, se pune romul. Blatul rece se stropeste bine cu acest sirop. Apoi, blatul se unge cu o lingura cu vîrf de marmelada de caise, sau alta marmelada fina, amestecata în prealabil cu 50 g unt moale, care va forma un strat impermeabil, pentru a evita infiltrarea siropului cu gelatina, cînd acesta se va turna peste fructe.
  • Fructele, spalate la un jet de apa, în strecuratoare, se lasa sa se scurga bine. Daca sînt mari, fructele se curata de coaja si sîmburi, se taie în felii de 1/2 cm, apoi se aranjeaza pe blat în forma de raze, cercuri, dupa imaginatie, ca tortul sa aiba un aspect cît mai frumos.
  • Gelatina de culoare rosie se dizolva, o ora, în 200 ml apa rece. Se poate folosi si gelatina alba sau aceasta se coloreaza cu 3?4 picaturi de culoare vegetala, dizolvata în apa. Cînd toate sînt aranjate, se pune zaharul în vasul cu gelatina si se amesteca pe apa fierbinte, 2?3 minute, pîna când se topeste bine gelatina; dupa aceea, se pune zaharul vanilat si compozitia se amesteca pe un vas cu apa rece, pîna cînd se încheaga putin, capatînd consistenta unui sirop bine legat.
  • Acesta se împarte, cu lingura, peste fructe în asa fel, încît sa le acopere bine dîndu-le un aspect stralucitor. Daca nu s-a pus tot siropul odata, ca sa nu curga pe margini, se va reveni deasupra, unde este necesar. Daca, între timp, siropul s-a închegat prea mult, se încalzeste ca sa se lichefieze putin si se toarna în continuare.
  • Frisca se pune într-un cornet cu spit mai mic, crestat la vârf si, dupa ce tortul aranjat cu fructe si gelatina a stat, 1-2 ore, în frigider, se vor modela 6-7 raze subtiri si ondulate din mijlocul pîna la baza acestuia, avînd grija sa ramîna mai mult spatiu liber între raze, ca sa se vada si modelul cu fructele si gelatina. Se fac rozete mici, din loc în loc, printre raze. Tortul se lasa la rece 1-2 ore.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează