Se pune intr-un vas faina ,iar in mijloc se pun cate 2 linguri de zahar,ulei,otet,lapte.
Se framanta bine si se intinde pe un blat pudrat bine cu faina ,o foaie foarte subtire.
Taiem foaia in patratele (cu latura de 5-6 cm) si crestam oblic mijlocul fiecarui patratel. Scoverga o facem tragand un colt al patratului prin gaura formata.
Punem faina in vasul in care vom framanta aluatul si in mijlocul ei facem o gropita in care punem drojdia. Adaugam cateva linguri de apa calduta pentru a se dizolva drojdia si amestecam. Apoi punem si restul de apa, sarea si zaharul.
Amestecam pana cand vom incorpora faina treptat, apoi incepem sa framantam aluatul. Aluatul trebuie framantat pana cand devine usor elastic si se desprinde de pe maini si de pe vasul in care framantam .
Daca e nevoie, mai adaugam faina, aluatul trebuie sa fie suficient de tare pentru a fi intins cu sucitorul.
Se lasa aluatul la dospit cam o jumatate de ora si apoi intindem foaia si modelam scorvergile.Se pune faina si se intinde o coca foarte subtire Pe blatul pe care intindem aluatul trebuie pusa faina suficienta ,pentru a nu se lipi aluatul de blat.
Se lasa aluatul la dospit cam o jumatate de ora si apoi intindem foaia si modelam scorvergile.
Se pune faina si se intinde o coca foarte subtire Pe blatul pe care intindem aluatul trebuie pusa faina suficienta ,pentru a nu se lipi aluatul de blat.
Comentarii:
F bune
Delicioase...
Dupa care o mancam asa, ca pe o coca cruda? Ce urmeaza, se coace la cuptor, se fierbe, se pune la dospit?
Perfecte
Una sunt scovergile ,alta sunt uscatelele fara oua? Nu imi plac retetele astea doua!!!!
Acestea sunt scovergi nu uscatele nu sunt fragede