Petitchef

Scovergi cu varza murata

Altele
6 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Ingrediente:

Preparare

  • Intr-un ibric de 1L se pune 1.5L apa la incalzit. Cand apa este calduta, se ia de pe foc si se pun cuburile de drojdie, o lingurita de zahar, 2 lingurite cu varf de faina si se lasa acoperit sa creasca 10 minute. In total o sa avem aprox. 800ml de lichid.

    Intr-un vas mare se pune faina din care se retine o cescuta (pentru cand vom intinde aluatul), se adauga o lingurita de sare cu varf. La mijloc se formeaza o gaoace unde se toarna tot lichidul preparat. Se amesteca bina, dupa care se framanta luand coca dinspre margini si aducand-o spre mijloc cu amandoua mainile. Dupa ce se framanta bine, se acopera cu un prosop si se pune la caldura sa creasca aprox.30 min.

    Dupa ce a crescut o intindem pe masa presarata cu putina faina, o taiem in 20 de bucati din care formam niste bile. Fiecare bila, perfect rotunjita in palme o intindem cu batatorul si o crestam la mijloc pentru a nu se umfla diform la prajit. Un mic secret este sa luam bilele in ordinea in care le-am format, deoarece ele intre timp mai cresc.



    Astfel formate, lipiile le prajim in ulei bine incins, avand grija sa nu lasam faina in plus pe ele, altfel se arde urat. Cand punem scovarga in ulei, ridicam putin vasul unde prajim si miscam circular scovarga in ulei, ceea ce face sa creasca repede si frumos.


    Scovergile se pot servi umplute cu amestec de carne si legume; cu branza, ou si stafide; cu varza murata sau simple cu mujdei, dulceata sau chiar finetti.


Poze

Scovergi cu varza murata
Scovergi cu varza murata - poza 2
Scovergi cu varza murata - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

04/12/2014

A se citi: "Intr-un ibric de 1 l se pune ½ l apa la incalzit." Asa mai merge! Va rog sa o iertati pe autoare, are ceva probleme cu logica!

(0) (0) Abuz
23/01/2014

Reteta nu se poate prepara pentru ca nu incap 1.5 litri de apa intr-un ibric de un litru. Autoarea isi bate joc de cititori!

(0) (0) Abuz
19/11/2013

Nuuuuuuuuuu imiiiiiiiii plac

(0) (0) Abuz
21/02/2013

"Intr-un ibric de 1L se pune 1.5L apa la incalzit" Cu conditia sa pui apa cu varf!
De ce le mai spui si lipii? Ca nu sunt decat scovergi sau langosi!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ceapă roșie murată
Ceapă roșie murată
6 porții
24 h 5 m
Foarte ușor
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
1 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează