Praliné (pasta de praline)

Praliné (pasta de praline)
Altele
Foarte ușor
20 min

Pralina este mult mai usor de realizat decat va puteti imagina! Pasta de praline se poate face din orice fel de nuci/alune, de preferat usor prajite inainte. O putem adauga in diverse creme, in trufe de ciocolata, in torturi etc

Ingrediente

5

Materiale

  • mixer

Preparare

Preparare10 min
Gătire10 min
  • Praliné (pasta de praline) - Preparare etapa 1Puneti zaharul si apa intr-o tigaie mare la foc mediu. Cand zaharul s-a topit si incepe sa faca bule mari, se adauga migdalele.
  • Praliné (pasta de praline) - Preparare etapa 2Se amesteca in mod constant. Zaharul va incepe sa se cristalizeze. Se continua amestecarea pana cand se formeaza caramel in jurul migdalelor.
  • Praliné (pasta de praline) - Preparare etapa 3Se toarna migdalee caramelizate pe tava de copt acoperita cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca, apoi se rupe in bucatele si se pune intr-un mixer.
    Se toaca in prima faza timp de 30 de secunde (pentru a nu supraincalzi motorului mixerului). O pulbere fina se va crea. Continuati sa mixati si treptat va capata forma unei paste.
  • Praliné (pasta de praline) - Preparare etapa 4Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Depozitarea : Intr-un recipient de sticla sigilat, puteti pastra pasta de praline timp de mai multe luni la loc racoros si uscat.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: