Se aranjează într-un butoi, se pun deasupra crenguțe de vișin și de mărar.
Hreanul se curăță de coajă, se taie pe jumătate și se pune și el în butoi. Se pregătește o saramură.
Se pune apa la fiert, se adaugă 20 g sare la 1 litru de apă și se amestecă bine până se dizolvă sarea după care se stinge focul.
Saramura se toarnă peste pepenasi.
Se închide butoiul cu capac, având grijă ca pepenașii să stea în saramura, eventual punem o greutate deasupra (de exemplu o sticlă de plastic plină cu apă).
Se vântură apa pentru 2-3 zile, apoi așteptăm să se mureze - 2 săptămâni dacă este cald sau o lună dacă este mai frig.
Comentarii:
Foarte bun
Imi place dar nu prea gasim pepeni mici
Minunat
Foarte buna reteta!
Am si eu o intrebare:apa se pune calda sau trebuie sa fie lasata sa se raceasca?
Parintii mei puneau in fiecare toamna -sa mai strecori si gutuiiiiiii!
Buuuun