Intii trebuie sa punem masline in apa pentru doua-trei zile, da ati inteles bine, zile. nu ore.Punem sarea si apa intr-un vas mare pe aragaz si cind apa da in clocot, oprim aragazul si lasam apa sa se raceasca.
Scurgem maslinele de apa si incepem sa punem in borcanele spalate si uscate, punem masline, ramurele de origano, usturoi si ardei iute. Pus origano cu usturoi, origano cu ardei si doar origano.
Acum rasturnam in apa, otetul.Cind s-a racit bine apa, turnam peste masline, punem capacul bine la borcane si le depozitam in camara.
Dupa circa 6 luni, putem deschide un borcan sa vedem ce bunatate avem acolo. Conservarea are loc pina la 2 ani, cu cit stau mai multe cu atit sint mai bune. Astea sint borcanele care mi-au iesit acest an. Daca nu uit, miine sa desfac un borcan de anul trecut sa va arat cum sint maslinele conservate.
Tocmai amcumparat 2 kg de masline si vreau sa urmez reteta din combinatiile descrise cred ca iese ceva misto - nu stiu cum arata oregano ca nu am gatit pana acum cu asa ceva credeam ca sunt ceva boabe dar aici se spune de crengute de oregano , oricum sper sa iasa ceva bun
Comentarii:
Foarte interesanta
Tocmai amcumparat 2 kg de masline si vreau sa urmez reteta din combinatiile descrise cred ca iese ceva misto - nu stiu cum arata oregano ca nu am gatit pana acum cu asa ceva
credeam ca sunt ceva boabe dar aici se spune de crengute de oregano , oricum sper sa iasa ceva bun