Marmeladă de prune

Marmeladă de prune
Altele
Ușor
1 h 15 m

O reteta care se face foarte usor in casa, foarte sanatoasa si delicioasa, fara E-uri si conservanti.

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire1 oră
  • Spălăm prunele.
    Se curăță de coajă, o operațiune care sincer durează mult în prima variantă.

    Varianta I
    Pentru a se curăța mai ușor se opăresc câteva secunde în apă clocotită, după care se scot într-o oală cu apă rece.

    Varianta II
    Se dau prin mașina de roșii (nu avem semințe, dar coajă avem :)
    Este cea mai rapidă variantă de eliminare a cojii.

    Prunele curățate se pun într-o cratiță smălțuită împreună cu zahărul.

    Se lasă la foc mic până se topește tot zahărul, apoi se dă focul iute și se amestecă mereu cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă.

    Se încearcă dacă este gata, dacă punem o lingură de marmeladă pe o farfurie și nu lasă zeamă de jur împrejur, atunci înseamnă că este legată.

    Se oprește focul și se lasă un pic să-și tragă sufletul, după care se pune călduță în borcane.

    Se închid borcanele cu capace și pentru o bună etanșare punem și fierbem borcanele în bain-marie.

    Se vor lăsa să se răcească în apă.

    A doua zi se scot, se șterg, se pun etichete :) (punem etichete să nu le încurcăm cu marmelada de caise sau piersici) și se pun în cămară.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: