Petitchef

Langos cu usturoi la cuptor

Altele
1 porții
50 min
30 min
Ușor

Ingrediente

1

Am folosit urmatoarele ingrediente :

Preparare

  • Pentru inceput am luat un castron mai mare in care am pus jumatate de pachet de drojdie si sare. Am frecat drojdia cu sarea bine dupa care am adaugat faina (conform pozei). Am adaugat putina apa calduta peste drojdie si am pust totul la dospit pentru aproximativ 20 de minute. Cand s-a dospit compozitia, am invartit-o cu restul de faina adaugand apa in asa fel incat sa iasa un aluat nici vartos dar nici prea moale. La final am pus o lingurita de ulei si l-am framantat bine, punandu-l din nou la dospit pentru inca 30 minute. Cand aluatul s-a dospit l-am intins cu sucitorul apoi l-am pus intr-o tava netapetata cu faina si cu ajutorul unui cutit i-am facut niste forme deasupra. L-am bagat apoi la cuptorul incins la 160 grade si l-am lasat pana a capatat o culoare aurie. Dupa ce l-am scos de copt l-am frecat cu usturoi dupa care l-am uns cu unsoare de casa si l-am sarat.

    A fost un langos delicios care imi aminteste de zilele petrecute pe gardul brutarie in asteptarea langosului fierbinte abia scos de la cuptor.


Întrebări:




Comentarii:

wald_alex, 03/09/2014

Daca si asta e langos.... E de fapt o paine unsa cu usturoi. Langosul este altceva... Si oricum nu se face la cuptor.

(0) (0) Abuz
01/02/2012

Fain reteta

(1) (0) Abuz
29/01/2012

Ce inseamna jumatate de pachet drojdie [la 5oogr faina ],cum sa pui sare si sa freci drojdia [eu stiu ca se pune putin jahar ],dacacineva care nu are nici o cat de mica stiinta de bucatarie ii reuseste sigur aceasta reteta

(0) (1) Abuz
29/01/2012

Este foarte foarte bun!!!! nu sti decat dupa ce il incerci!!!pacat ca nu in toate zonele tarii se stie de el :)

(1) (0) Abuz
28/01/2012

La pamint

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1 h 15 m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? 10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud 10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează