Pentru inceput am luat un castron mai mare in care am pus jumatate de pachet de drojdie si sare. Am frecat drojdia cu sarea bine dupa care am adaugat faina (conform pozei). Am adaugat putina apa calduta peste drojdie si am pust totul la dospit pentru aproximativ 20 de minute. Cand s-a dospit compozitia, am invartit-o cu restul de faina adaugand apa in asa fel incat sa iasa un aluat nici vartos dar nici prea moale. La final am pus o lingurita de ulei si l-am framantat bine, punandu-l din nou la dospit pentru inca 30 minute. Cand aluatul s-a dospit l-am intins cu sucitorul apoi l-am pus intr-o tava netapetata cu faina si cu ajutorul unui cutit i-am facut niste forme deasupra. L-am bagat apoi la cuptorul incins la 160 grade si l-am lasat pana a capatat o culoare aurie. Dupa ce l-am scos de copt l-am frecat cu usturoi dupa care l-am uns cu unsoare de casa si l-am sarat.
A fost un langos delicios care imi aminteste de zilele petrecute pe gardul brutarie in asteptarea langosului fierbinte abia scos de la cuptor.
Ce inseamna jumatate de pachet drojdie [la 5oogr faina ],cum sa pui sare si sa freci drojdia [eu stiu ca se pune putin jahar ],dacacineva care nu are nici o cat de mica stiinta de bucatarie ii reuseste sigur aceasta reteta
Comentarii:
Daca si asta e langos.... E de fapt o paine unsa cu usturoi. Langosul este altceva... Si oricum nu se face la cuptor.
Fain reteta
Ce inseamna jumatate de pachet drojdie [la 5oogr faina ],cum sa pui sare si sa freci drojdia [eu stiu ca se pune putin jahar ],dacacineva care nu are nici o cat de mica stiinta de bucatarie ii reuseste sigur aceasta reteta
Este foarte foarte bun!!!! nu sti decat dupa ce il incerci!!!pacat ca nu in toate zonele tarii se stie de el :)
La pamint