Doriti sa faceti un tort dar nu aveti suficient unt? Nu renuntati si faceti-va propriul unt de casa! Pentru aceasta, veti avea nevoie de un singur ingredient: smantana lichida! Trebuie doar sa o bateti pana cand se separa de lapte. In video reteta noastra noi am obtinut 125g de unt! Nu e rau, nu?
Puneti smantana rece intr-un castron si bateti-o ca si cum ati fi facut o frisca.
Dupa un timp de aproximativ 15 minute, smantana va incepe sa se umfle si sa se separe un lichid numit zara.
Se filtreaza amestecul pentru a indeparta zara, apoi se bate din nou pentru a indeparta cat mai mult lichid posibil. Daca doriti sa adaugati sare, acum este momentul!
Recuperati untul format, puneti-l intr-un prosop curat si stoarceti bine.
Gata! Consumati neaparat in 48 de ore de la fabricarea sa.
Timpul de conservare: Din pacate, intrucat nu este pasteurizat, acest unt trebuie consumat imperativ in 48 de ore. Daca nu, el va incepe sa ranceasca. Adaugarea de sare: Adaugarea de sare va prelungi timpul de pastrare cu o zi eventual, in plus, va adauga un gust delicios untului tau!