Crema mousseline

Crema mousseline
Altele
Foarte ușor
40 min

Mousseline este un termen gastronomic care denumeste mai multe preparate cu textura foarte fina, matasoasa. Crema mousseline este practic un mix de crema de patiserie cu unt spumat. Cum se face?Noi avem reteta!

Ingrediente

10

Preparare

Preparare30 min
Gătire10 min
  • Crema mousseline - Preparare etapa 1Puneti 100 g unt la temperatura camerei.
    Se aduce laptele la fiert (cu un baton de vanilie, daca vreti sa faceti o crema de vanilie). Intre timp bateti galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Crema mousseline - Preparare etapa 2Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet la amestecul de mai sus. Puneti totul in craticioara la foc mediu.
  • Crema mousseline - Preparare etapa 3Amestecati pana cand compozitia se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, luati de pe foc si adaugati 90 g de unt. Amestecati bine. Acoperiti cu folie de plastic si lasati sa se raceasca.
  • Crema mousseline - Preparare etapa 4Nu puneti crema in frigider!!! Acesta trebuie sa aiba temperatura camerei. In cazul in care s-a intarit prea tare, rexalarea se face prin adaugarea treptata a 100 de grame de unt moale. Se bate cu mixerul la viteza medie. Odata ce untul s-a incorporat, bateti 2 minute la viteza maxima: paletele mixerului ar trebui sa lase urme vizibile in crema.

    Acum este gata de utilizare!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: