Mousseline este un termen gastronomic care denumeste mai multe preparate cu textura foarte fina, matasoasa. Crema mousseline este practic un mix de crema de patiserie cu unt spumat. Cum se face?Noi avem reteta!
Puneti 100 g unt la temperatura camerei. Se aduce laptele la fiert (cu un baton de vanilie, daca vreti sa faceti o crema de vanilie). Intre timp bateti galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet la amestecul de mai sus. Puneti totul in craticioara la foc mediu.
Amestecati pana cand compozitia se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, luati de pe foc si adaugati 90 g de unt. Amestecati bine. Acoperiti cu folie de plastic si lasati sa se raceasca.
Nu puneti crema in frigider!!! Acesta trebuie sa aiba temperatura camerei. In cazul in care s-a intarit prea tare, rexalarea se face prin adaugarea treptata a 100 de grame de unt moale. Se bate cu mixerul la viteza medie. Odata ce untul s-a incorporat, bateti 2 minute la viteza maxima: paletele mixerului ar trebui sa lase urme vizibile in crema.