Petitchef

Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel )

Nu stii ce garnitura sa alegi pentru cina ? Uite aici o idee.
Aceasta garnitura este foarte des intalnita in Belgia.

Altele
4 porții
5 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel )
    Puneti buchetelele de conopida la fiert in apa cu sare pt 12-15 minute apoi o lasati la scurs.
  • Etapa 2 - Conopida cu sos alb cu branza ( bechamel )
    Intre timp topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati energic.

    Luati craticioara de pe foc si treptat adaugati laptele iar apoi branza rasa.

    Continuati sa amestecati si puneti cratita inapoi la foc mic pana cand sosul s-a ingrosat atat cat doriti.

    Condimentati cu un praf de nucsoara, sare si piper ( de preferinta alb ) si serviti deasupra conopidei.


Întrebări:




Comentarii (15):

24/02/2014

F.buna sanatoasa

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Pare bun! tr facut !!

(0) (0) Abuz
30/08/2013

Trebuie facut

(0) (0) Abuz
30/08/2013

Hmmm!

(0) (0) Abuz
29/08/2013

Foarte gustos

(0) (0) Abuz
bledea_l2013
bledea_l2013, 29/08/2013

Usoara mincare

(0) (0) Abuz
29/08/2013

Excelenta, rapida si gustoasa

(1) (0) Abuz
29/08/2013

Ptr. Romania...poate fii considerate o "garnitura" buna dar, hai sa va spun eu variant mai simpla: la crema béchamel, puneti toate ingredientele intr-o cratita + un ou. Mestecati totul pana se ingroasa compozitia si o rasturnati peste conopida. Deasupra presarati pesmet si dati totul la cuptor, pana se rumeneste suprafata! Se serveste dupa 1/2 de ora.......
Deliciul poate fii faptul ca are o crusta crocanta!!! Spor la treaba, fetelor!!!

(0) (0) Abuz
Melian
Răspuns Melian:

Ok, doar ca reteta pe care tocmai ai scris-o este un "gratinat" si nu doar un bechamel.
Vezi reteta postata astazi pe blogul meu. Spor la gatit si mersi de comment :)

29/08/2013

Este foarte bun si sanatos ,la fel si el brocoli;se poate prepara in mai multe feluri sau pt cei ce nu le place ,simplu taiat bucatele mici si pus in ori mincare

(0) (0) Abuz
29/08/2013

Astazi pregatesc si eu...mmm, ce bun !

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Conopida cu maioneza si iaurt
Conopida cu maioneza si iaurt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează