Spalati rosii si curatati-le de pielite. Taiati-le astfel incat sa intre in tocator/blender. Tocati-le bine asa incat sa rezulte o pasta/suc. Sau, daca doriti, puteti sa le taiati bucatele mai micute, cu mana.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Pregatiti toate condimentele aproape de dvs intrucat vor trebui puse relativ rapid unul dupa celalalt.
Puneti uleiul intr-o tigaie si incalziti-l la foc mediu-mic. Inainte sa fie prea fierbinte, aruncati in el semintele de chimen. Nu lasati uleiul sa se incinga atat de tare ncat sa scoata fum. Daca temperatura uleiului este adecvata, semintele vor incepe sa pocneasca. Dupa cateva secunde puneti ceapa si usturoiul. Amestecati pret de 1 minut, pana ce ceapa devine usor lucioasa dar nu lasati usturoiul sa se arda.
Puneti mai intai nuca de cocos si apoi condimentele pulbere. Amestecati cateva secunde. Apoi turnati sucul de rosii. Amestecati si asteptati sa se incalzeasca. Cand incepe sa dea in clocot, puteti si sarea si zaharul. Amestecati. Lasati sa fiarba 5-10 minute daca ati folosit rosii crude. Daca ati folosit rosii de la conserva (iarna) nu e nevoie sa fierbeti decat 2 minute.
Inainte sa inchideti focul puneti si verdeata. Amestecati si luati de pe foc. Asteptati sa se racoreasca putin si serviti.
Comentarii:
Excelent
Asa de bunaaaa..... mai vreau....