Fierbem foile de lasagna si le scoatem pe o farfurie.
Intr-un vas cu ulei de masline calim ceapa taiata marunt pana cand isi schimba culoarea. Adaugam usturoiul si oregano (amandoua taiate cat mai marunt). Completam cu untul si lasam pana cand se topeste. Dupa aceea punem spanacul, condimentam cu sare, piper si lasam sa scada.
Intindem si aranjam foile de lasagna (una langa alta) pe un blat de bucatarie sau pe masa foarte curata pentru a face umplutura. Asezam un strat de spanac, unul de ricotta, sare , piper, jumatate din cantitatea de parmezan si rulam folile.
Intr-un blender preparam sosul din rosiile taiate in doua, busuiocul, sare, piper si mixam bine.
Intr-o tava sau vas termorezistent punem sosul de rosii, cannelloni iar deasupra mozzarella feliute si restul de parmezan. Dam la cuptor timp de 30-40 minute pana cand preparatul se rumeneste frumos deasupra.