Biscuiti pentru craciun
Ingrediente
6
Pentru decorare se folosesc:
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Untul la temperatura camerei se freaca bine impreuna cu zaharul. Se adauga apoi treptat restul ingredientelor lasand la urma faina. Se obtine un aluat unsuros dar nu lipicios.
- Se fac patru bile si lasa la rece timp de 30 minute. Dupa acest timp se scoate pe rand fiecare bila , se intinde cu sucitorul pe o masa tapetata cu faina si se taie forme de biscuiti .
- Se pun biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la cuptor la 170 grade timp de aprox 10 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca.
- Se scot biscuitii din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se decoreaza cu royal icing.
- In momentul cand luati cu lingura din royal icing si il lasati sa curga inapoi , incepeti sa numarati . Daca este in puctul cinci , acesta trebuie sa se niveleze cand ajungeti la cinci. Daca este in punctul 10 acesta trebuie sa se niveleze singur cand ajungeti la zece.
- Daca este prea moale mai adaugati zahar . Daca este prea tare adaugati suc de lamaie sau apa foarte putin. Se pune royal icing intr-un pos gaurit foarte putin la varf, si incepeti sa faceti contul biscuitilor. Lasati biscuitii asa cateva minute pana incepe sa se intareasca conturul ,dupa care puteti sa umpleti golurile.
- Aici aveti nevoie de imaginatie doar. E va pun aici cateva idei ,dar fiecare poate sa faca biscuitii dupa ideile proprii. E un moment foarte potrivit pentru a-i face impreuna cu copiii.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
DELICIOSI
Punctează această reţetă