Petitchef

Bine v-am regasit si Conserva de vinete in suc de rosii

Altele
6 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele.Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • Scurge vinetele si pune-le in borcane de 800 g fara sa apesi prea mult, ca sa fie loc si pentru sucul de rosii.Toarna sucul de rosii pana sus si inchide bine capacele.Fierbe borcanele in apa cam 1 ora. Cum se face asta? Pentru ca de data asta borcanele sunt fierbinti, nu se pun in apa rece. Incalzeste niste apa. Intr-o cratita mare si mai inalta pune un strat de 5-6 foi de ziar. Pune borcanele deasupra.
  • Toarna apa calda sa acopere 2/3 din inaltimea borcanelor. Acopera cu un capac mare.Fierbe la foc mic 1 ora de cand incepe sa fiarba.Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.


C Cooking with my soul

Întrebări:




Comentarii:

13/08/2013

Excelent!!!!!!

(0) (0) Abuz
12/09/2012

Foaret buna ! dar pacat ca e scrisul peste borcane !!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ceviche cu scoici la conservă
Ceviche cu scoici la conservă
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează