Bine v-am regasit si conserva de vinete in suc de rosii

Bine v-am regasit si Conserva de vinete in suc de rosii
Altele
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire15 min
  • Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele.Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • Scurge vinetele si pune-le in borcane de 800 g fara sa apesi prea mult, ca sa fie loc si pentru sucul de rosii.Toarna sucul de rosii pana sus si inchide bine capacele.Fierbe borcanele in apa cam 1 ora. Cum se face asta? Pentru ca de data asta borcanele sunt fierbinti, nu se pun in apa rece. Incalzeste niste apa. Intr-o cratita mare si mai inalta pune un strat de 5-6 foi de ziar. Pune borcanele deasupra.
  • Toarna apa calda sa acopere 2/3 din inaltimea borcanelor. Acopera cu un capac mare.Fierbe la foc mic 1 ora de cand incepe sa fiarba.Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.

Punctează această reţetă

C Cooking with my soul

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelent!!!!!!

abuz

anonymous

Foaret buna ! dar pacat ca e scrisul peste borcane !!!

abuz