Chiftelute din cartofi
O reteta prietenoasa pentru buget. Simpla si buna.
Ingrediente
2
Cost estimat: 1.95Euros€ (0.98€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire5 min
- 6 cartofi, curatati si spalati, se dau pe razatoarea mica, sau se pun la robotul de bucatarie, cum am facut eu, si astfel operatiunea s-a finalizat intr-un minut.
- Cartofii rasi se scurg bine-bine, se amesteca cu 1-2 oua, 2 linguri faina, sare, boia, piper. Se formeaza chiftelute care se aplatizeaza cu mana si se pun la prajit in ulei bine incins, la foc mic. 5 minute pentru fiecare parte sau pana se fac aurii-maronii.
- Se scot pe hartie absorbanta. Deasupra am pus iaurt.
- Am facut rapid o salata „primavera” cu salata verde, ridichi, ceapa verde si feta, cu vinegreta.
Si am terminat carnaciorul picant care se plictisea prin frigider.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 531Kcal
- Carbo: 102g
- Grăsimi: 4.8g
- Grăsimi sat.: 1.2g
- Proteine: 15.6g
- Fibre: 8.5g
- Zahăr: 8.8g
- ProPoints: 14
- SmartPoints: 16
Informații nutriționale pentru 1 porție (507g)
Întrebări
Bine, am inteles ca se formeaza chiftelute. Dar cartofii sunt fierti, nefierti, dati pe razatoare, facut un piureu... ?
Din cartofi cruzi. Petitchef nu are chef sa posteze toata reteta. Posteaza cat vor ei.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Bine
anonymous
SUPER!!!
anonymous
Ok
anonymous
Excelent
Punctează această reţetă