Mantecados

Gustări
Foarte ușor
1 h 10 m

Un dulce ce ne duce cu gandul in Spania - Mantecados! O reteta usor de facut acasa cu copiii. Miros de scortisoara, parfum de sarbatori!

Ingrediente

6

Materiale

  • Robot de patiserie
  • Sucitor
  • hartie de copt
  • forma de taiat de 5 cm diametru

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare15 min
Gătire40 min
  • Mantecados - Preparare etapa 1Incalziti faina intr-o tigaie pe foc mediu. Cand isi schimba usor culoarea, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Mantecados - Preparare etapa 2Faceti acelasi lucru cu migdalele pudra. (Aveti grija ca vor praji mai repede). Luati de pe foc si dati deoparte.
  • Mantecados - Preparare etapa 3Imediat de faina s-a racit, cerneti-o intr-un castron. Adaugati migdale prajite si racite, scortisoara si coaja de lamaie. Se amesteca toate si se lasa deoparte.
  • Mantecados - Preparare etapa 4In vasul robotului de patiserie echipat cu o paleta de frecat, puneti zaharul pudra si untura (la temperatura camerei) si se amesteca.
  • Mantecados - Preparare etapa 5Cand textura devine cremoasa, se adauga migdale pudra si faina cernuta si se amesteca pana se obtine o pasta neteda.
  • Mantecados - Preparare etapa 6Puneti faina pe suprafata de lucru si formati o minge din aluatul, apoi intideti-l. Trebuie sa aiba o grosime de 2 cm. Folosind o forma rotunda de taiat, formati mantecados.
  • Mantecados - Preparare etapa 7Puneti mantecados intr-o tava cu hartie de copt si adaugati semințe de susan deasupra.
  • Mantecados - Preparare etapa 8Coaceti 20- 25 minute la 190°C. Scoateti sin cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Mantecados - Preparare etapa 9Gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: