Chec cu resturi de raclette
In bucatarie nu exista resturi, totul se recicleaza, se reinventeaza, se consuma. Aveti cateva bucati de branza raclette uitata in frigider? Alegeti sa faceti un chec sarat! Adaugati niste jambon crud sau salam, cartof si ati inventat o reteta usoara si rapida! Se poate consuma la un picnic sau cand nu stiti ce sa gatiti pentru cina de duminica ;-)
Ingrediente
Materiale
- tava de copt
Preparare
Taiati resturile de raclette in bucati mici.
Se amesteca ouale si laptele. Adaugati faina, drojdia, sarea si piperul si se amesteca bine.
Apoi adaugati uleiul si amestecati bine, apoi restul bucatilor de branza raclette.
Se toarna acest amestec intr-o tava de chec bine unsa si se niveleaza frumos.
Coaceti 45 de minute la 180° C. Asteptati pana cand se raceste bine inainte de a scoate din tava.
Gata!
Echipamente de gătit
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii

Buna reteta! Astia de la Petit sunt oameni "cititi" dom'le! Aveam in casa tot ce trebuie. Doar "racletele" lipseau, asa ca am plecat la Hipermarket. Sa vezi chestie! Prima data mi-au dat unele cica bune pentru curatat geamurile. Am zis ca trebuie sa fie altceva. Au incercat cu unele bune pentru parbrize, ca tot vine iarna, ziceau ei. Eu, nemultumit, i-am intrebat daca n-au niste resturi de "raclete", ca asa scrie in reteta. Cred ca s-au suparat tare ca m-au fugarit pana la iesire! Asa ca am ramas cu pofta-n cui. Dar m-a intreb: de unde naiba face rost Petitchef de toate "resturile" de retete?
Tort de Raclette...asta este chec (de Raclette) mon cher. Si apoi de ce Raclette? Multe fanmdoseli pe lumea asta si mai ales la noi. Hmmmmm....

Si zici ca branza aia se numeste raclette? Sa stii ca tot neamul meu incepand cu mine, parintii mei si pana la stra-strabunicii mei, numai raclette am mancat!!! In ce tara traiesti draga? Tu faci misto de noi? Eu nu am auzit in viata mea sa existe pe la noi vreun soi de branza cu numele asta! Si, ma rog, sa facem abstractie de "raclette" si sa zicem ca e cascaval toata ziua, pai asa arata un tort? Asta e chec toata ziua nicidecum tort! Mai lasati dracu' fandoselile si fitele si puneti retete cu ingrediente pe intelesul tuturor.