Tartiflette
Este o reteta frantuzeasca, specifica regiunii Haute Savoie, dar eu am invatat sa o fac la Amiens, in Picardie...
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Preparare
Preparare45 min
Gătire30 min
- Cartofii se spala, se fierb in coaja. Cand au fiert, se curata, se lasa sa se raceasca putin si se taie rondele mai groase.
- Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei, impreuna cu costita afumata, taiata cubulete.
- Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza un rand de cartofi, se presara sare si piper macinat; apoi se pune jumatate din compozitia de ceapa si costita, restul de cartofi, restul de ceapa si costita. Se acopera cu branza reblochon, taiata felii, cu tot cu crusta.
- Se da la cuptor incins in prealabil. Este gata cand branza s-a topit si s-a rumenit la suprafata.
Bon appetit!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!