Pentru tartar,a tocat fileul de ton cu cutitul si a amestecat carnea cu restul ingredientelor.A lasat-o la rece o jumatate de ora,sa se patrunda aromele.
Pentru garnituri,am taiat castravetii,gogosarii, maslinele, galbenusul, albusul, ardeiul iute,foarte fin. A scos carnea de la rece si am asezat-o pe farfurie cu un inel de inox.
A pus in jurul ei felii de lamaie si garniturile. A stropit tartarul cu ulei de masline,am presarat frunze de rozmarin.
A pus alaturi cateva felii de paine prajita. A meritat pe deplin asteptarea.O mancare sanatoasa, hranitoare, suculenta,plina de arome. Daca nu ati facut tartar de peste pana acuma,faceti-va curaj si incercati.
Eu ador tartarul de vita, de f multi ani, iar tonul l-am descoperit acum cca 6 luni si este o senzatie! De obicei il mancam in felii mici in sos de capere! Dar, fiica mea cea mare este experta in tartar de ton! De ce nu am dat nota maxima? Nu s-a mentionat nimic despre rosiile care apar in farfuria finala! Pofta buna si daca nu va place pestele crud, sa nu mergeti in Japonia si multe alte tari ale lumii, unde este o DELICATESA! Ramaneti pe friptura banala de porc!
Comentarii:
Eu ador tartarul de vita, de f multi ani, iar tonul l-am descoperit acum cca 6 luni si este o senzatie! De obicei il mancam in felii mici in sos de capere! Dar, fiica mea cea mare este experta in tartar de ton! De ce nu am dat nota maxima? Nu s-a mentionat nimic despre rosiile care apar in farfuria finala! Pofta buna si daca nu va place pestele crud, sa nu mergeti in Japonia si multe alte tari ale lumii, unde este o DELICATESA! Ramaneti pe friptura banala de porc!
Peste crud? Nu-s marile si oceanele pline de mercur, cadminu si pesticide? Sigur nu-i toxic?
GROZAVA