Rasolul si pulpa de vita se spala apoi se pun la fiert in 6 litri de apa rece; se fierb la foc mic aproximativ 2 ore; din cand in cand se spumeaza.
Dupa 1 ora se pun boabele de piper si sarea. Se pregatesc legumele: ceapa se taie marunt, morcovul, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cubulete; cartofii se curata si se taie in cuburi mai mari.
Cand rasolul si pulpa de vita s-au fiert se trage oala cu supa deoparte, se scoate rasolul si carnea si se taie cubulete (osul de rasol se arunca); se pune oala inapoi pe foc, se pun cubuletele de carne, se adauga legumele si se continua procesul de fierbere inca 30 minute.
Separat, intr-o oala cu apa si sare se fierb taieteii; cand sunt fierti se strecoara, se limpezesc (daca nu sunt facuti in casa) si se adauga in oala cu supa. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Se potriveste supa de sare, piper si se pune patrunjelul verde tocat.
Ca supa de vita nu e nimic pe lume : daca o faci pe coada si limba. Fierbe ore in sir, insa ce iese e grozav. Apoi din limba faci ce ai chef, eu am cateva preferinte, ba cu maioneza si ceapa alba adaugata doar cu o jumate de ora inainte de consum+ un pic de vin alb, ba ostropel alb cu masline, ba sendwiciuri cu sunca, sos de ciuperci si cascaval la cuptor, ba in placinta fripta pe aragaz ca umplutura langa cas ras cu marar si in loc de sare cub de vita Maggi si piper.Daca mai stiti variante de a prepara limba fiarta de vita, va cer si insist orice stiti, fara bulion insa, nu vrea stomacul meu decat rar, prefera gustul intrinsec al splendorii numita limba de vitel/vita. Intai detoxifici carnea, apoi o fierbi, legumele la fel. Asta se face cu ajutorul generatorului de ozon. Eu il am de 3 ani si ii doresc la multi ani in continuare. Nu costa mult si merita. Se cauta pe net asa: generator de ozon de 600 mg. Are emisie de 4 ori mai mare ca cel din Anglia si costa a 5-a parte prin comparatie, asa ca aruncati-va pe el si beti apa ozonificata pe terasa dv pt a nu respira aerul viciat din timpul procesului in sine. Platim mai multa apa, insa ce gust si miros are papica noastra....Avem si treaba mai multa, insa si smotiurile si orice e masticat nici nu are sens facuta fara a detoxifia intai frunctele si legumele. Langa un aparat de masticat peste 1400 roni merge si un generator de ozon de 370-400 roni, ba merg si doua ca la fructe si legume multe nu strica sa ai doua, termini mai iute! O, si ce nu poti sa purifici cu el? Lapte, oua, telemea, cas, sunca, fructe, zarzavaturi, carne cruda. La lapte se pierd doua degete la baza sticlei care sunt pline cu....ceva deosebit de ... fin si lung.In rest sanatate sa avem, caci ozonul distruge selectiv toate bacteriile rele!
Apai domnule draga, petitchef, cand e vorba de vita, oaie, capra si alte ierbivore chiar si pui gaina curcan toate dau niste ciorbe supe borsuri de neegalat !!! va doresc sa aveti mancare la pofta!!!
Comentarii:
Ca supa de vita nu e nimic pe lume : daca o faci pe coada si limba. Fierbe ore in sir, insa ce iese e grozav. Apoi din limba faci ce ai chef, eu am cateva preferinte, ba cu maioneza si ceapa alba adaugata doar cu o jumate de ora inainte de consum+ un pic de vin alb, ba ostropel alb cu masline, ba sendwiciuri cu sunca, sos de ciuperci si cascaval la cuptor, ba in placinta fripta pe aragaz ca umplutura langa cas ras cu marar si in loc de sare cub de vita Maggi si piper.Daca mai stiti variante de a prepara limba fiarta de vita, va cer si insist orice stiti, fara bulion insa, nu vrea stomacul meu decat rar, prefera gustul intrinsec al splendorii numita limba de vitel/vita. Intai detoxifici carnea, apoi o fierbi, legumele la fel. Asta se face cu ajutorul generatorului de ozon. Eu il am de 3 ani si ii doresc la multi ani in continuare. Nu costa mult si merita. Se cauta pe net asa: generator de ozon de 600 mg. Are emisie de 4 ori mai mare ca cel din Anglia si costa a 5-a parte prin comparatie, asa ca aruncati-va pe el si beti apa ozonificata pe terasa dv pt a nu respira aerul viciat din timpul procesului in sine. Platim mai multa apa, insa ce gust si miros are papica noastra....Avem si treaba mai multa, insa si smotiurile si orice e masticat nici nu are sens facuta fara a detoxifia intai frunctele si legumele.
Langa un aparat de masticat peste 1400 roni merge si un generator de ozon de 370-400 roni, ba merg si doua ca la fructe si legume multe nu strica sa ai doua, termini mai iute! O, si ce nu poti sa purifici cu el? Lapte, oua, telemea, cas, sunca, fructe, zarzavaturi, carne cruda. La lapte se pierd doua degete la baza sticlei care sunt pline cu....ceva deosebit de ... fin si lung.In rest sanatate sa avem, caci ozonul distruge selectiv toate bacteriile rele!
Cartofii ii fierbi 30 de minute?
Se poate adauga la fiert si un catel de usturoi care apoi se scoate
Apai domnule draga, petitchef, cand e vorba de vita, oaie, capra si alte ierbivore chiar si pui gaina curcan toate dau niste ciorbe supe borsuri de neegalat !!! va doresc sa aveti mancare la pofta!!!
F.gustoasa
Si rasol si pulpa? Si cam multa apa, sau gatesti pt. un regiment? Supa e fel principal?
F GUSTOS
Chiar acum merg sa gatesc supa dupa aceasta reteta mi se pare gustoasa. ramine de vazut