Dovleacul se curata de coaja, dupa care se da pe razatoare si se lasa sa stea cu putina sare.
Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt dupa care se caleste in uleiul incins, se adauga faina, un pic de boia si se stinge cu apa, se adauga laptele prins si se lasa sa fiarba.
Cand incepe sa fiarba se adauga dovleacul care a fost scurs de zeama, se adauga mararul tocat, rosia taiata felii si curatata de coaja si se lasa sa fiarba in continuare.
Se potriveste la gust cu sare .Se serveste calda sau rece.
Multumesc pt reteta! Din pacate eu am adaugat prea multa apa (mai bine adaugam lapte dulce) si mi-o iesit mai "intinsa". Mi-o umplut casa de mirosul copilariei. Multumesc inca o data, Cosmina
Comentarii:
Multumesc pt reteta! Din pacate eu am adaugat prea multa apa (mai bine adaugam lapte dulce) si mi-o iesit mai "intinsa". Mi-o umplut casa de mirosul copilariei.
Multumesc inca o data,
Cosmina
Oricate variante as incerca, asta e si pe pe gustul meu.