Sa facem supele noastre clasice un pic mai chic si rafinate prin adaugarea unui capac de foietaj :-)
In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing. Cu aceasta ocazie, Paul Bocuse a creat o celebra supa de trufe numita "V.G.E.", dupa initialele presedintelui. Aceasta a fost prezentata la cina prezidentiala la Palatul Elysée. De atunci, celebrul preparat a ramas in meniul restaurantului lui Paul Bocuse, Auberge du Pond de Collonges, care se afla in apropierea orasului Lyon si care are trei stele Michelin.
Adaugati cartofii curatati si taiati in bucati si caliti-i cateva minute. Apoi adaugati prazul taiat.Amestecati bine.
Acoperiti cu apa, sare, piper si adaugati cubul de supa. Aduceti la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.
Puneti continutul intr-un blender pentru a amesteca totul bine.
Umpleti bolurile 2/3. Taiati cercuri din aluatul de foietaj mai mari decat diametrul bolului. Aplicati putina apa pe marginile bolului, puneti capacul de aluat si presati-l pentru a se lipi de vas.
Aplicati galbenus peste aluat cu o pensula si desenati modelele cu un cutit ascuțit. Puneti bolurile intr-un loc racoros timp de 15 minute.
Comentarii:
Super !!!!
Doar pentru cubul de supa! Fara nu se poate? Un morcov, ceapa, pastarnac și puțin pătrunjel! Chiar trebuie cub chimic?
Excelenta ideea !
Poate ai vrut sa scrii Valéry Giscard d’Estaing, ca era barbat, nu femeie, Valérie!
Super !
ARATA FOARTE BINE !!!!