Supa cu capac de foietaj

Felul principal
Foarte ușor
1 h 30 m

Sa facem supele noastre clasice un pic mai chic si rafinate prin adaugarea unui capac de foietaj :-) In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing. Cu aceasta ocazie, Paul Bocuse a creat o celebra supa de trufe numita "V.G.E.", dupa initialele presedintelui. Aceasta a fost prezentata la cina prezidentiala la Pala­tul Elysée. De atunci, celebrul preparat a ramas in meniul restaurantului lui Paul Bocuse, Auberge du Pond de Collonges, care se afla in apropierea orasului Lyon si care are trei stele Michelin.

Ingrediente

3

Materiale

  • blender
  • boluri termorezistente

Preparare

Preparare45 min
Gătire45 min
  • Supa cu capac de foietaj - Preparare etapa 1Intr-o cratita, topiti untul. Sotati ceapa tocata.
  • Supa cu capac de foietaj - Preparare etapa 2Adaugati cartofii curatati si taiati in bucati si caliti-i cateva minute. Apoi adaugati prazul taiat.Amestecati bine.
  • Supa cu capac de foietaj - Preparare etapa 3Acoperiti cu apa, sare, piper si adaugati cubul de supa. Aduceti la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.
  • Supa cu capac de foietaj - Preparare etapa 4Puneti continutul intr-un blender pentru a amesteca totul bine.
  • Supa cu capac de foietaj - Preparare etapa 5Umpleti bolurile 2/3. Taiati cercuri din aluatul de foietaj mai mari decat diametrul bolului. Aplicati putina apa pe marginile bolului, puneti capacul de aluat si presati-l pentru a se lipi de vas.
  • Supa cu capac de foietaj - Preparare etapa 6Aplicati galbenus peste aluat cu o pensula si desenati modelele cu un cutit ascuțit. Puneti bolurile intr-un loc racoros timp de 15 minute.
  • Supa cu capac de foietaj - Preparare etapa 7Coaceti 15 minute la 200°C.
  • Supa cu capac de foietaj - Preparare etapa 8Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Supa : puteti prepara supa care va place

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Super mulțumesc mult

Cu placere...intrati si pe https://www.youtube.com/channel/UC3-I73zW9Hk7EEaNbhfqxtw sa vedeti video retetele. Multumim

Ai dat o în... figuri cu Shalotta...

Atunci mai pe romaneste: salota (sau esalot, hasma, ceapa mica) :)

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super !!!!

abuz

Doru

Doar pentru cubul de supa! Fara nu se poate? Un morcov, ceapa, pastarnac și puțin pătrunjel! Chiar trebuie cub chimic?

abuz

Badiu M

Excelenta ideea !

abuz

anonymous

Poate ai vrut sa scrii Valéry Giscard d’Estaing, ca era barbat, nu femeie, Valérie!

abuz

CAMELIA

Super !

abuz

cris_nedelcovici

ARATA FOARTE BINE !!!!

abuz