Sprot (sau hamsii) prajit

Sprot (sau hamsii) prajit
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Se curatata bine pestisorii, se spala, se scurg de apa. Se dau cate unul prin malai amestecat cu sare. Daca avem timp, ii putem tine 5-10 minute la frigider pentru ca nu mai cade atat de mult la prajit.
  • Se prajesc la foc iute aprox 5 minute pana se fac aurii. Se scot pe un servet de hartie pentru a absorbii uleiul in exces.
  • In paralel punem intr-un tuci sau oala, doua cani de apa cu sare sa fiarba.
  • Cand fierbe, incepem sa turnam malaiul si il amestecam energic cu telul, pana se ingroasa. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
  • Alaturi merge de minune un mujdei de ustoroi.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

18/12/2013

Delicios

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz



+