Spaghete cu ansoa si ardei

Spaghete cu ansoa si ardei
Felul principal
2 porții
Foarte ușor
30 min

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa.

Ingrediente

2

Preparare

Preparare5 min
Gătire25 min
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa, ardeii grasi, ardeiul iute, rosiile si usturoiul. Se gatesc la foc mic, amestecand frecvent, timp de 10-12 minute, pana se inmoaie.
  • Se adauga cele doua vinuri, verdeturile si piperul si se da in clocot. Se fierb incet, fara clocot, amestecand ocazional, alte 10-12 minute.
  • Intre timp se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare. Se scurg bine pastele si se impart intre bolurile individuale.
  • Se adauga in tigaie fileurile de ansoa, caperele si maslinele si se amesteca 1-2 minute. Se toarna sosul peste paste si se servesc imediat, ornate cu frunze de patrunjel.
Radu PopoviciRadu Popovici

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Speciala,gustoasa,rafinata

abuz

anonymous

Foarte foarte buna...am incercat o si nu ma mai satur

abuz