Intii de toate curatim rinichii de interiorul alb, apoi ii taiem bucati nu prea mici pentru ca scad mult, apoi ii spalam bine. Daca vi se pare ca au un miros ciudat puteti sa-i opariti un pic cu apa in care puneti un pic de otet, eu de asta pun vin cind ii gatesc.
Intr-un vas calim un pic ceapa spalata si taiata marunt impreuna cu usturoiul curatat si taiat feliute mici, adaugam carnea, apoi o imbatam cu vinul rosu/negru/alb, nu conteaza culoarea...invirtim incontinuu pina se evapora, adaugam foile de dafin.
Adaugam apa cit sa acoperim ingredientele, punem concentratul de rosii, saram si piperam dupa gust si lasam la foc mijlociu pina scade apa si rinichii sint fragezi, daca mai e nevoie mai adaugam un pic de apa. Atentie ca trebuie sa ramina un sos delicios de la rinichi.
Servim alaturi de un piure de cartofi sau mamaliguta calda.
Comentarii:
Bunñnnnnnnnn
Suuper gustoasa:d
Super!
Exelente