Ravioli cu ricotta

Felul principal
2 porții
Ușor
2 h 5 m
601 Kcal

Usor de preparat, ravioli cu branza asigura reusita unei cine delicioase. Ravioli au fost preparate de un bucatar din Venetia in secolul al 14-lea. De obicei, aceste paste sunt fierte si servite cu sos condimentat si exista sute de moduri de a le pregati: cu carne tocata, cu legume, cu smantana sau sos de rosii. Aluatul se prepara foarte usor – oua, faina, sare, ulei de masline si apa. Dimensiunea clasica a pastelor este de marimea unei linguri.

Ingrediente

2

Pentru aluat:

Pentru umplutura:

Cost estimat: 1.8 (0.9€/porție)

Materiale

  • masina de intins aluatul (facultativ)

Preparare

Preparare2 ore
Gătire5 min
  • Ravioli cu ricotta - Preparare etapa 1Se amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
  • Ravioli cu ricotta - Preparare etapa 2Inveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
  • Ravioli cu ricotta - Preparare etapa 3Se amesteca ricotta cu busuiocul tocat si se adauga sare si piper.
  • Ravioli cu ricotta - Preparare etapa 4Dupa ce aluatul s-a odihnit intideti-l cat mai subtire, folosindu-va de sucitor sau masina de intins aluat.
  • Ravioli cu ricotta - Preparare etapa 5Se taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
  • Ravioli cu ricotta - Preparare etapa 6Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc.
  • Ravioli cu ricotta - Preparare etapa 7Acoperiti cu un alt patrat de aluat si apasati marginile cu degetele, apoi sigilati-le apasand marginile cu o furculita.
  • Ravioli cu ricotta - Preparare etapa 8Puneti ravioli la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
  • Ravioli cu ricotta - Preparare etapa 9Se serveste cu sos de rosii si parmezan ras. Raviolii sunt gata! Pofta buna sa aveti!

Observații

Umplutura : puteti ce doriti

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 601Kcal
  • Carbo: 73g
  • Grăsimi: 20.6g
  • Grăsimi sat.: 7.7g
  • Proteine: 26.7g
  • Fibre: 4.3g
  • Zahăr: 5.4g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (238g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Bunica le făcea cu brânză dulce ...samatisa...și le zicea "tăsti"

Da...:)

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

EXCELENTE!!!

am gătit această rețetă
abuz

Petitchef_ro

Exact, nu i-am gatit.Ne-am apucat asa din senin sa scriem o reteta si sa mai facem si un videoclip la ea, cat mai explicit...ca doar altceva nu avem de facut decat se ne pierdem timpul.

abuz

anonymous

Cred si eu , ca nu -i ea gatit nici o data!

abuz

anonymous

Cred ca nu i ati gatit niciodata! fie ca sun travioli, tortellini sau coltunasi (asta pe romaneste), acest fel de mancare nu este asa usor de preparat precum spuneti. cine se apuca de coltunasi trebuie sa-si rezerve o jumatate de zi pentru asta si sa aiba putina pricepere la facut foi deoarece nu exista niste proportii fixe pt. faina, ulei, apa, ou ele variind in functie de calitatea fainii. la noi coltunasii se servesc cu smantana si unt topit.

abuz