Usor de preparat, ravioli cu branza asigura reusita unei cine delicioase.
Ravioli au fost preparate de un bucatar din Venetia in secolul al 14-lea. De obicei, aceste paste sunt fierte si servite cu sos condimentat si exista sute de moduri de a le pregati: cu carne tocata, cu legume, cu smantana sau sos de rosii.
Aluatul se prepara foarte usor – oua, faina, sare, ulei de masline si apa. Dimensiunea clasica a pastelor este de marimea unei linguri.
Se amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
Inveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
Se amesteca ricotta cu busuiocul tocat si se adauga sare si piper.
Dupa ce aluatul s-a odihnit intideti-l cat mai subtire, folosindu-va de sucitor sau masina de intins aluat.
Se taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc.
Acoperiti cu un alt patrat de aluat si apasati marginile cu degetele, apoi sigilati-le apasand marginile cu o furculita.
Puneti ravioli la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
Se serveste cu sos de rosii si parmezan ras. Raviolii sunt gata! Pofta buna sa aveti!
Exact, nu i-am gatit.Ne-am apucat asa din senin sa scriem o reteta si sa mai facem si un videoclip la ea, cat mai explicit...ca doar altceva nu avem de facut decat se ne pierdem timpul.
Cred ca nu i ati gatit niciodata! fie ca sun travioli, tortellini sau coltunasi (asta pe romaneste), acest fel de mancare nu este asa usor de preparat precum spuneti. cine se apuca de coltunasi trebuie sa-si rezerve o jumatate de zi pentru asta si sa aiba putina pricepere la facut foi deoarece nu exista niste proportii fixe pt. faina, ulei, apa, ou ele variind in functie de calitatea fainii. la noi coltunasii se servesc cu smantana si unt topit.
Comentarii:
EXCELENTE!!!
Exact, nu i-am gatit.Ne-am apucat asa din senin sa scriem o reteta si sa mai facem si un videoclip la ea, cat mai explicit...ca doar altceva nu avem de facut decat se ne pierdem timpul.
Cred si eu , ca nu -i ea gatit nici o data!
Cred ca nu i ati gatit niciodata! fie ca sun travioli, tortellini sau coltunasi (asta pe romaneste), acest fel de mancare nu este asa usor de preparat precum spuneti. cine se apuca de coltunasi trebuie sa-si rezerve o jumatate de zi pentru asta si sa aiba putina pricepere la facut foi deoarece nu exista niste proportii fixe pt. faina, ulei, apa, ou ele variind in functie de calitatea fainii. la noi coltunasii se servesc cu smantana si unt topit.