Se spala racii in mai multe ape,se tin in apa cu sare grunjoasa cca 10 minute ,dupa care se clatesc pana iese apa perfect curata.
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se pun la fiert intregi sau taiati felii sau cubulete mai grosute . Porumbul se fierbe intreg sau taiat bucati de 2-3 degete.Usturoiul se curata , o parte se pune la fiert,iar o parte se foloseste pentru mujdei ,iar ceapa se curata,se spala si se taie pestisori.
Intr-o oala destul de mare se pun la fiert apa,vinul,sarea,usturoiul pisat sau taiat feliute,ceapa taiata pestisori, piperul boabe,piperul macinat si cimbrul,foile de dafin,bucatile de lamaie , patrunjelul ,porumbul si cartofii .A fiert cartofii ,porumbul si cateva fire de patrunjel la aparatul de fiert la aburi.
In momentul in care cartofii si porumbul sunt gata, se scot si se introduc racii. Racii trebuie sa fie acoperiti in intregime de lichid in momentul fierberii.
Se fierb intre 5-10 minute si 15 -20 minute in functie de marimea racilor sau pana capata culoarea rosie .Se servesc cu mujdei alaturi de cartofi fierti si porumb fiert.