Petitchef

PULPE DE PUI CU MIERE SI IENIBAHAR

Felul principal
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se spala si se scurg pulpele de pui, apoi se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se foloseste un cutit ascutit pentru a se practica 2-3 taieturi oblice pe fiecare pulpa . Astfel se eficientizeaza marinarea si se micsoreaza timpul de gatit.
  • Separat se combina intr-un castron mierea cu sos de soia, suc de lamaie si usturoi, se sareaza si se pipereaza pulpele de pui, apoi se adauga in castron. Se amesteca bine si se lasa la marinat 45-60 de minute, in frigider. In acest timp se amesteca ocazional.
  • Intre timp se amesteca intr-un castron faina cu sare, piper, ienibahar, cimbru si seminte de susan, iar acest amestec va fi folosit pentru a se da prin el pulpele dupa marinare.
  • Dupa cca 50 minute se scurg pulpele de pui de marinada si se trec prin mixtura de faina, pana se acopera uniform.
  • Se incinge untul intr-o tigaie mare, iar in momentul in care incepe sa sfaraie, se adauga pulpele de pui. Se rumenesc uniform la foc mediu iute, apoi se micsoreaza flacara si se gatesc circa 10 minute, pana ce sunt gata.
  • Se scurge grasimea din tigaie, cat sa ramana doar 1-2 lingurite. Se incinge tigaie si se adauga vinul. Se racaie fundul tigaii, ca sa se adune resturile caramelizate lasate de carne, apoi adaugam marinada , si la final se sareaza si se pipereaza dupa gust .


Poze

PULPE DE PUI CU MIERE SI IENIBAHAR
PULPE DE PUI CU MIERE SI IENIBAHAR - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești pulpe de pui într-o tigaie?
Cum să gătești pulpe de pui într-o tigaie?
2 porții
59 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești pulpe de pui la cuptor?
Cum să gătești pulpe de pui la cuptor?
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crinkle cake cu brânză de capră și miere
Crinkle cake cu brânză de capră și miere
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Morcovi în sos de miere și clementine
Morcovi în sos de miere și clementine
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Siropul de agave sau apa de miere Siropul de agave sau "apa de miere"

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează